woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

” Wie wordt de nieuwe bondscoach van NATIO Suriname

lees ook ...

Neymar Jr hervat trainingen in Saudi- Arabie

6De 32-jarige Braziliaanse international Neymar Jr die herstellende is van zijn ACL blessure heeft de afgelopen dagen de trainingen bij zijn club hervat. De speler van Al- Hilal is oktober het ...

De afgelopen dagen zijn een aantal namen genoemd van trainers, oud-voetballers die graag NATIO Suriname zouden willen coachen en leiden naar WK2026.

Nadat het bestuur veel later dan normaal had aangegeven dat het contract van Aron Winter niet werd verlengd kwamen de tongen in Nederland en ook in Suriname los over wie zou de beste kandidaat zijn om NATIO Suriname te leiden naar een 1ste WK en wel in 2026. In een bekend sportgramma zijn zelfs de namen gevallen van Edgar Davids, Winston Bogarde en Stanley Menzo, die al voor korte duur bondscoach was maar uiteindelijk ervoor koos terug te gaan naar China en wel voor het groter geld.

De menigen zijn nogmaals nog verdeeld. Edgar Davids- oud speler van Ajax, Barcelona en ook als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlandselftal, is ook wel trainer geweest. Edgar Davids heeft zijn roots in Coronie, waar de beste voetballers van Suriname voortkomen, is ook wel vaker in Suriname. Zou toch wel een geschikte kandidaat kunnen zijn.

Winston Boogaarde is meer een verdediger geweest dan aanvaller, kende ook tijden bij Ajax als speler maar ook als assistent trainer bij Ajax en in Turkije met Patrick Kluivert. De vraag is zal hij het wel aankunnen.

Stanley Menso, oud doelman van Ajax en het Nederlandselftal, bekend in Belgie en China als trainer. Heeft een paar maanden Natio Suriname onder zijn hoede gehad. Deed het veel minder dan Dean Gorre en koos daarna weer voor het geld in China. De vraag is verdient hij een 2de kans bij NATIO Suriname.

Een andere vraag die dringend beantwoordt moet worden is,  wat is belangrijker een nieuwe bondscoach aanstellen onder dit huidig bestuur om wie de beste coaches zijn vertrokken of eerder het bestuur vervangen en daarna een nieuwe bondscoach aanstellen. Deze vraag zouden de clubs eerden kunnen beantwoorden door een spoed ALV bijeen te roepen en een eenheid vormen om het bestuur te bedanken.

Interessante tijden gaan we tegemoet richting de WK Kwalificatie wedstrijden van NATIO Suriname, die reeds in Juni dit jaar van start gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Wie wordt de nieuwe bondscoach van NATIO Suriname