dinsdag 28 november 2023
24.7 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(2)

We hebben gefraudeerd met de loting van 1998

lees ook ...

Tennis Italie wint voor het eerst in 47jaar Davis Cup

De Tennis selectie van Italie heeft zondag voor het eerst in zeven en veertig ten koste van Australie de finale van de Davis Cup gewonnen. Het winnen van de Davis Cup is natuurlijk een teamprestati...

De oud President van de Uefa Platini heeft eindelijk toegegeven dat er gefraudeerd is met de loting van Wk 1998.Er moest een finale komen tussen Frankrijk en Brazilie

Platini heeft jaren ontkend dat er niet gefraudeerd is tijdens de loting van Wk 1998.Frankrijk was organiserend land van het Wk.Platini zegt we kunnen niet 6 jaren bezig zijn met de voorbereidingen en dan niet de finale spelen.

We  hebben de zaak zodanig voorbereidt dat Brazilie en Frankrijk elkaar niet eerder zouden ontmoeten dan de finale.Er zou alleen geld verdient kunnen worden  met een finale tussen Brazilie en Frankrijk.We hebben het voor  mekaar kunnen krijgen dat zowel Brazilie als Frankrijk  als groepswinnaars uit de bus kwamen en ook tijdens de loting dat er zodanig werd geloot dat deze landen elkaar niet zouden tegen komen in de kwart en halve finale.

Het werd uiteindelijk een finale tussen Brazilie en Frankrijk.De finale die laat begon,omdat er iets mis zou zijn met Ronaldo van Brazilie.Hij speelde wel mee maar was lichamelijk en geestelijk te zwak om zijn land te brengen naar de overwinning tegen Frankrijk.Dat Frankrijk zou winnen was ookal geregeld vertelt Platini .

Voor zijn goodwill kreeg Platini een bedrag van 1,35 miljoen Euro van de oud FIFA President Sepp Blatter.Er was ook met Platini afgesproken dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor FIFA verkiezingen.

Beide heren  zijn inmiddels in staat van beschulding gesteld en moeten hun straf nog uitzitten.Ook bij het aanwijzen van Qatar als organiserend land van Wk2022 is er flink gefraudeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWe hebben gefraudeerd met de loting van 1998