donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

”We hadden het geluk aan onze zijde” zei de coach van Robinhood

lees ook ...

Ajaxvrouwen dankzij blunder keeper Van Eijk onderuit tegen R...

De vrouwen van Ajax hebben hun uitstekende start in de groepsfase van de Championsleague donderdag niet kunnen voortzetten en verloren met 0-3 van een beter spelend Roma. In Italie, in het stadion ...

Het is landskampioen Robinhood  donderdagavond gelukt om de finale van de Concacaf Caribbean Cup 2023 te halen maar welliswaar via de strafschoppenserie waar Robinhood de betere was van Moca.

” We hebben ons goed kunnen voorbereiden, we wisten dat we terug moesten komen om toe te slaan nadat we de 1ste wedstrijd met 0-1 hadden verloren, we hebben ook op de laatste training het nemen van penalty’s geoefend, we wisten ook da onze tegenstander zich zou graven in de verdediging om de 1-0 voorsprong  zo goed mogelijk te verdedigen, daarom hebben we ervoor gekozen om met 2 spitsen te spelen” . We hebben  ons nu geplaatst voor de finale, het wordt een heel moeilijke finale, maar ook hiervoor gaan we ons goed voorbereiden, ik ben erg trots op mijn spelers, die tot het laatste moment hebben gestreden voor een beter resultaat” zei coach Roberto Godeken in zijn statement na de gewonnen wedstrijd tegen Moca.

Robinhood trad aan zonder hun gevaarlijke spits Shaquille Cairo, die in de vorige wedstrijd een rode kaart kreeg. Het gemis van Cairo was duidelijk te zien bij Robinhood, vooral in de 1ste helft waar de ploeg een aantal goede kansen niet heeft weten om te zetten in doelpunten, vandaar ook de blanco stand bij rust 0-0. En in de 2de helft bleef Robinhood het beste deel van het spel in handen hebben. Moca bleef hangen in de verdediging en probeerde ook nog gebruik te maken van zogenaamde blessures om zo de tijd te rekken. Aan het eind van de wedstrijd is het hun duur komen te staan toen het moment aanbrak waarop Robinhood de 1-0 scoorde.

In de penalty serie bleek Robinhood beter te zijn en won die verdient met 3-2. Doelman Fonkel van Robinhood had zeker wel een groot aandeel in de overwinning door 2 penalty’s te stoppen. Robinhood speelt de 1ste finale wedstrijd op 30 november in het Essed stadion en de return op 7 dcember tegen een ploeg uit Jamaica.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport''We hadden het geluk aan onze zijde" zei de coach van Robinhood