woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemend President Brunswijk ontvangt jeugdige voetballers

lees ook ...

Euro2024 Wervelende start voor Spanje in Duitsland

De Spaanse nationale voetbal selectie is het EK 2024 in Duitsland zaterdag wervelend gestart tegen Kroatie en wonnen daarom ook overtuigend de wedstrijd met 3-0. De Spanjaarden waren reeds in de 1s...

Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk heeft twee jeugdige voetballers Gabriël De Mees en Eldiero De Mees, op donderdag 12 januari 2023 op zijn kabinet wat in de handen gestopt als extra motivatie voor hun voetbaltraining in het buitenland. De bewindsman spoorde de twee jeugdige sporters aan hun best te doen om zo de hoogste top in de voetbalsport te bereiken.

Beide sporters vertrekken binnenkort naar Atlanta in de Verenigde Staten van Amerika waar ze op basis van een selectieprocedure, zes maanden lang getraind zullen worden op de Kolonji Soccer Academy. Deze voetbalschool is in 2014 opgericht om jeugdigen in de leeftijdklasse 05 tot 19 jaar vaardigheden bij te brengen.

Tijdens de scholing worden deze jongeren gespot door voetbalclubs in Amerika die hen dan recruteren om hoger op te komen in de voetballerij. Gabriël en Eldiero hebben in 2022 reeds voor vier maanden op deze opleiding gezeten. Ze moeten bij de volgende training verder worden geobserveerd alvorens te worden uitgekozen door een Amerikaans team. In Suriname komen ze uit voor SV Transvaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportWaarnemend President Brunswijk ontvangt jeugdige voetballers