vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen zaalvoetbalteam in Brazilië protesteert op Dag van de Vrouw

lees ook ...

Feyenoord treft AS Roma in de kwartfinale van de Europaleagu...

We hebben vrijdagochtend de loting van de kwartfinale van de Europa League gehad  en de Nederlandse club Feyenoord speelt   tegen het  Italiaanse AS Roma Ook bij de loting  van de kwartfinale van d...

Het vrouwen zaalvoetbalteam AFFA in de stad Parana vroeg op de Dag van de vrouw extra aandacht voor discriminatie tegen vrouwenvoetbal in Brazilië.  

AFFA  is de afkorting van  het vrouwen zaalvoetbalteam Associacao Feminina de Futsal de Apucarana, die vorig jaar nog kampioen werd van de staat Parana, maar helaas dit jaar genoodzaakt is zich uit de competitie terug te trekken omdat het team geen sponsor heeft, niet beschikt over de nodige financiele middelen  beschikt. De meeste van vrouwen werken en moeten vaak in hun  eigen zak gaan om de nodige spullen te komen en dat kan nu niet meer.Wat ons wel verbaasd zeggen de vrouwen dat de mannen wel een sponsor hebben en over alls beschikken en waarom wij niet.

Woensdag voor aanvang van een vriendschappelijke trokken de vrouwen van het team hun uit en ook de trainer sloot zich aan bij zijn team en hun motto was ” Als we geen borsten hadden zou je ons dan steunen”. Het is erg jammer dat iets dat 10 jaar geleden is opgebouwd nu verbroken moet worden, vandaar dat we ook de Internationale Dag van de Vrouw hebben aangegrepen om aandacht hiervoor te vragen.

Het vrouwenteam mag wel aan de competitie meedoen, maar voor hun geldt meedoen zonder middelen. De competitie start volgend maand, hopelijk dat er aandacht wordt geschonken aan de oproep van het vrouwenzaalvoetbal team  AFFA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVrouwen zaalvoetbalteam in Brazilië protesteert op Dag van de Vrouw