Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Vrouwen Eredivisie mogen toch competitie voortzetten

Geplaatst

op

Img 9eb8e063ef25 1

De vrouwen in de Eredivisie mogen toch de competitie voortzetten, ondanks de verscherpte corona maatregelen van de regering. Eerder besloot de regering dat de gehele competitie voor amateursport voorlopig niet meer beoefend kan worden. De eredivisie voor vrouwen viel ook onder het amateurvoetbal. Dit besluit van de regering heeft voor enige consternatie en verontwaardiging  gezorgd bij de topsport vrouwen.

De overheid werd het verwijt toegedaan dat het terug valt in het “oude” conservatieve denken. Waarom krijgen de vrouwen die top sport beoefenen in de Eredivisie niet dezelfde behandeling als de mannen in de Eredivisie. Er wordt door de overheid in deze onderscheid gemaakt tussen het mannen- en vrouwenvoetbal.

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport)  heeft alsnog besloten dat de de Eredivisie voor vrouwen nu dezelfde behandeling krijgt als het professionele mannenvoetbal. “Wat voor mannen geldt, geldt ook voor vrouwen”, aldus minister Tamara van Ark.

De minister is nu in gesprek met de KNVB hoe ze de regels voor mannelijke voetballers ook bij de vrouwen kunnen doorvoeren. De strenge corona regels die gelden voor de mannen, daar zullen de vrouwen zich ook aan moeten houden.

Overige sportbonden als de hockeybond en de basketbalbond zijn ook niet blij met deze nieuwe corona regels, ook zij zijn van mening dat trainingen en wedstrijden van de profs ook door moeten gaan.

 

 

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bravo
maandag 19 oktober 2020 10:21

recht voor 1 recht voor allen zou je denken. zo zie je maar weer. vrouwen worden lichtjes liever niet gezien op het voetbal veld. maar goed, door te klagen kunnen dingetjes weer omgedraaid worden.

Sport

Ryan Babel niet met Oranje mee

Geplaatst

op

Img D1432bc9abd8 1

Het is nu definitief dat Ryan Babel niet mee zal afreizen naar Polen. Babel die eerder al wegens gezondheidsklachten het trainingskamp van Oranje verliet, blijft achter in Nederland. Hij testte als enige positief bij de gisteren onder spelers en staf afgenomen PCR-test.

De selectie van het Nederlands elftal die vanmiddag naar Polen reist voor zijn laatste UEFA Nations Leagueduel bestaat nu dus uit 22 spelers.

Nederland zal morgen – woensdag 18 november – in Chorzów spelen tegen Polen. De aftrap in Stadion Śląski is om 20:45 uur.

Culturu.com

Lees verder

Sport

Ryan Babel positief getest op coronavirus

Geplaatst

op

Img 99487cb31d66 1

Ryan Babel heeft gisteren het trainingskamp van Oranje verlaten daar hij zich niet lekker voelde. Later bleek bij een sneltest dat de speler positief getest is op het coronavirus.  Eerder waren de testen nog negatief bij de speler

Babel voelde gezondheidsklachten, er werd vervolgens besloten door het medisch team van de KNVB om hem voor de wedstrijd terug te brengen naar het spelershotel. Aldaar verbleef Ryan Babel in een aparte vleugel.

Het is nu afwachtten of de speler aanstaande woensdag tegen Polen in actie kan komen, omdat sneltesten soms ook een geen 100% garantie geeft dat de test betrouwbaar is. Volgens de coach Frank de Boer is de Babel uit voorzorg terug gebracht naar het spelershotel.

De Oranje selectie telt nu 22 spelers. Het is nog niet zeker als er een andere speler zal worden opgeroepen.

Culturu.com

 

 

 

Lees verder

Meest gelezen