zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Voorstel tweejaarlijks WK van de baan

lees ook ...

Feyenoord wint klassieker in Amsterdam Arena, stap richting ...

In een uitverkochte Amsterdamse Johan Crujff arena stond de klassieker Ajax tegen Feyenoord op het programma. Feyenoord kan bj winst zes punten los komen van Ajax. en een goede stap maken richting t k...

Het voorstel van de FIFA om het Wk van om de vier jaar te brengen naar twee is door de leden afgewezen 

Tijdens een speciaal congres donderdagmiddag voorafgaand aan de loting van WK2022 in Qatar  heeft    het grotendeels van de aanwezige  leden tijdens de vergadering het voorstel van de FIFA om  het WK voetbal niet meer om de vier jaar te organiseren maar dan wel om de twee jaar. van de tafel geveegd.Direkteur voetbalontwikkeling van de FIFA Arsene Wenger opperde het idee om iedere twee jaar een mondiaal eindtoernooi te spelen,  maar voorzitter Gianni Ifantino spreekt dit tegen.

Volgens Ifantino  is dit voorstel nooit een optie geweest, laat het duidelijk zijn de FIFA heeft nooit een voorstel voor een tweejaarlijks WK gedaan maakte de FIFA baas duidelijk op het congres van de wereldvoetbalbond in Doha.Zowel nationale bonden als voetbalfans wilden de huidige opzet behouden .De UEFA had zich ookal verzet tegen dit voorstel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoorstel tweejaarlijks WK van de baan