vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Voorstel tweejaarlijks WK van de baan

lees ook ...

Chelsea zorgt voor einde Europees avontuur Ajax vrouwen

Ajax vrouwen komen forse nederlaag tegen Chelsea niet te boven en is daardoor  uitgeschakeld voor verdere deelname aan de Championsleague. Het is de Ajax vrouwen woensdag niet gelukt om de halv...

Het voorstel van de FIFA om het Wk van om de vier jaar te brengen naar twee is door de leden afgewezen 

Tijdens een speciaal congres donderdagmiddag voorafgaand aan de loting van WK2022 in Qatar  heeft    het grotendeels van de aanwezige  leden tijdens de vergadering het voorstel van de FIFA om  het WK voetbal niet meer om de vier jaar te organiseren maar dan wel om de twee jaar. van de tafel geveegd.Direkteur voetbalontwikkeling van de FIFA Arsene Wenger opperde het idee om iedere twee jaar een mondiaal eindtoernooi te spelen,  maar voorzitter Gianni Ifantino spreekt dit tegen.

Volgens Ifantino  is dit voorstel nooit een optie geweest, laat het duidelijk zijn de FIFA heeft nooit een voorstel voor een tweejaarlijks WK gedaan maakte de FIFA baas duidelijk op het congres van de wereldvoetbalbond in Doha.Zowel nationale bonden als voetbalfans wilden de huidige opzet behouden .De UEFA had zich ookal verzet tegen dit voorstel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoorstel tweejaarlijks WK van de baan