zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voorbereiding Interguyanese Spelen

lees ook ...

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympisch...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Wie een gouden medaill...

Vertegenwoordigers van de verschillende sportdirectoraten van Suriname, Guyana en Frans Guyana hebben een meeting gehouden in voorbereiding van de Inter Guyanese Spelen (IGS). De IGS 2022 laatst gehouden in Guyana is geëvalueerd en de voorbereiding van de volgende IGS die gehouden zullen worden in Suriname, is gedaan.

De directeuren van Sport van Guyana, Dhr. Steve Ninvalle en een vertegenwoordiger van de directeur Sport van Frans Guyana, Dhr. André Pamphile zijn afgereisd naar Suriname. Met Dhr. Pamphile is meegereisd, de directeur van de cooperation, mission citizen, Mevr. Vivian Tchung Ming.

De directeur van Sportzaken Suriname, Gordon Touw Ngie Tjouw heeft de buitenlandse delegaties warm ontvangen in het Surinaams Olympic House (SOC). Tijdens deze meeting zijn de pijnpunten en evaluatie van IGS 2022 met elkaar besproken. Er is van gedachten gewisseld en zijn de verbeter punten op papier gezet.

Na de evaluatie is de de voortzetting van IGS 2023 besproken. Tijdens de discussie zijn de drie Guyana’s in beginsel overééngekomen de voorgestelde datum van de te houden IGS aan te houden. Deze is gepland voor eind september 2023. Voor deze periode is gekozen omdat het nog de vakantie periode is Suriname en de sporters dan vrij zijn van school en het daardoor dan ook minder druk  zal zijn in het verkeer.

Volgens de directeur van Sportzaken van Guyana was deze inhoudelijke meeting van groot belang. “Deze vergadering zegt veel over richting waar we met de IGS willen gaan en de doelen die we voor onze jeugd en sporters beogen te bereiken. Suriname heeft een zeer goede IGS vergadering georganiseerd en als Suriname de IGS zal houden dit jaar, staat Suriname er niet alleen voor.”, zei de sportdirecteur van Guyana, de heer Ninvalle.

Volgens de vertegenwoordiger van de directeur van Sport van Frans Guyana was de meeting heel goed te noemen. De evaluatie van de IGS zijn voor alle landen zeer belangrijke leermomenten om deze spelen beter te organiseren. Voor Frans Guyana is het van belang meer samen te werken aan het bijéén brengen van de jeugdigen van de drie landen om samen te genieten van de sport, elkaars cultuur en land met educatieve doeleinden.

De oplossingen voor de besproken zaken werden unaniem aangenomen door de drie Guyana’s. Volgens Touw Ngie Tjouw was deze IGS-directievergadering met zijn collega’s van Guyana en Frans Guyana wederom vruchtbaar en effectief.

Staf en delegaties Sportzaken van de Guyana’s zullen verslag uitbrengen aan hun regeringen en na ongeveer een maand gaan we weer in tripartiet overleg met de technische staf van de drie landen in Suriname om de Inter Guyanese Spelen verder voor te bereiden, aldus Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoorbereiding Interguyanese Spelen