woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Volleybalsters Suriname moeten bronzen plak overlaten aan Barbados

lees ook ...

Nederlandse Volleybalsters verliezen opnieuw

Het is de Nederlandse volleybalsters niet gelukt om zich via het Olympisch KwalificatieToernooi te plaatsen voor Paris 2024 door de laatste wedstrijd te verliezen van de Dominicaanse Republiek. Ned...

Het is de Volleybalsters van Suriname niet gelukt om  zaterdagavond de bronzen medialle te pakken tijdens de 18de senioren Caribische Volleybalkampioenschappen  in de Anthony Sporthal door het verlies tegen Barbados.

Suriname startte zaterdagavond heel goed en nam zelfs een 2-0 voorsprong met de setstanden 25-19 en 25-23 maar de vrouwen uit Barbados bewezen over voldoende veerkracht te beschikken en wonnen daarna de 3de set met 27-25, ook de 4de set wonnen ze met 25-23. In de 5de beslissende set bleef Barbados ook Suriname de baas en won met 15-12 en pakten met een 3-2 overwinning de bronzen plak bij de vrouwen. De teleurstelling bij de Surinaamse vrouwen was na de wedstrijd duidelijk op de gezichten te lezen. ” Wat is er fout gegaan bij ons na de 2-0 voorsprong” hebben we de tegenstander daarna onderschat” Met nog een set te winnen hadden we de bronzen plak voor Suriname gewonnen” maar dat gebeurde niet” allemaal vragen die onze vrouwen zichzelf stelden na de verloren game tegen Barbados.

Het meest opvallende was wel dat de bondscoach van Suriname de cubaan Sergio Valdez plotseling van het toneel verdween en niet meer gezien werd in de Anthony Nesty Sporthal. Na de wedstrijd feliciteerde hij nog de coach van Barbados. Hopelijk dat hij tekst en uitleg komt geven over zijn plotselinge verdwijning na de verloren partij.Gelukkig dat captain Sandrina Hunsel na de wedstrijd als een echte prof optrad, de spelers toespraak en de pers te woord stond door aan tegeven dat ze trots is op het team, er is een postieve groei waar te nemen en dat moet als begin gezien worden van deze jonge meisjes.

Bij de mannen wist Trinidad & Tobago te winnen van de Bahama’s, de semikampioen van 2018  en pakte de bronzen plak met de setstanden 25-23 25-19  20-25 25-18.  Jamaica eindigde op de 5de plaats en de 6de plaats was voor Curacao.  Zondagavond wordt de finale gespeeld tussen Suriname en Barbados.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVolleybalsters Suriname moeten bronzen plak overlaten aan Barbados