donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Voetbaloefenmeesters trekken aan de bel

lees ook ...

“EL Clasico of the season” in de LA Liga Barcelo...

'' EL CLASICO" of the Season" zo wordt de wedstrijd van zondagmiddag tussen koploper in de LA Liga Barcelona  en Real Madrid bestempeld Barcelona is de koploper in de LA Liga met 65 punten , terwij...

Winston Morman, voorzitter van de Vereniging van Voetbaloefenmeesters in Suriname (VVOS), wijst erop dat het Surinaams voetbal al zeventien maanden stil ligt. Niemand weet wanneer het weer van start gaat. Deze periode is vooral schadelijk voor het jeugdvoetbal.  “Zeventien maanden geen voetbal betekent zeventien maanden geen talentontwikkeling. Dit wil zeggen dat het gat met de regio en daar buiten weer groter wordt.”

Hij vindt dat het SVB, samen met de ministeries, die betrokken zijn bij het voetbal, naar mogelijkheden moeten zoeken, om te komen tot veilig voetbal. “Er wordt in nagenoeg alle landen weer gevoetbald en wat doen wij in Suriname? De vrouwenselecties, Inter Moengotapoe en ook Natio moeten straks internationaal voetbal spelen. Hoe doen zij wedstrijdritme op?”

Morman is geen voorstaander van een competitie  met alleen gevaccineerde spelers. Hij neemt Nederland als voorbeeld. “Niet alle spelers zijn daar gevaccineerd, maar er wordt al gevoetbald. “Spelers die niet zijn gevaccineerd moeten zich wel voortdurend laten testen” Hij verwijst ook naar onze Grondwet die discriminatie verbiedt.

De VVOS-voorzitter pleit voor betrokkenheid van zijn organisatie bij de besluitvorming van de SVB voor herstart van de competitie. “Wij hebben ideeën en kunnen adviezen geven.” Hij vindt het belangrijk, dat in zulke grote zaken alle actoren worden betrokken. Verder hoopt hij  dat de overheid het belang van sporten inziet en daarnaar handelt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoetbaloefenmeesters trekken aan de bel