dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voetballer in Iran op kerstexecutielijst

lees ook ...

Verrassende nederlaag voor Liverpool in de Europaleague

De afscheid nemende Jurgen Klopp werd op een verrassende 3-0 nederlaag van Atlanta getrakteerd donderdag in de kwartfinale van de Europaleague. De Premier League is natuurlijk een stuk prestigi...

In Iraan moeten een aantal voetballers vrezen voor hun leven ondanks de goede prestaties van de Nationale voetbal selectie in Qatar.

Amir Nasr- Azadani, die uitkwam voor de voetbalclub FC Iranjanvan , diie in de 2de divisie staat op de lijst van sporters die dit weekend door de Iraanse overheid voor de executie geplaats zullen worden. Na de dood van Jina Mahsa Amini in september, braken de protesten tegen het huidig regiem in Iran los. Amini zou volgens ooggetuigen haar hoofddoek niet goed hebben opgezet volgens de religieuze regels en werd door de moraalpolitie opgepakt met als gevolg dat ze later werd doodgeschoten.Verschillende sporters in en buiten het land hebben toen hun stem van afkeuring laten horen.Ook de spelers van de Nationale voetbalselectie van Iran hebben tijdens het WK in Qatar hun stem laten horen en hadden toen ook ervoor gekozen bij hun eerste wedstrijd niet mee te zingen tijdens het afspelen van Volkslied.Nu wordt er gevreesd dat tijdens de kerstdagen, waarbij de hele wereld gefocused is op de kerstviering, de Iraanse overheid over zal gaan tot het plan van executie van verschillende mensen die tegen het regiem in Iran zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoetballer in Iran op kerstexecutielijst