donderdag 21 oktober 2021
27.7 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
0
(0)

Voetbal is terug onder strikte veiligheidsvoorschriften

lees ook ...

Nationale U-17 meisjesselectie gaat voor het beste

De nationale meisjesvoetbalselectie U-17 moet op 22 oktober op het terrein van IMG Academy spelen tegen St.Kitts en Nevis. Hun tweede wedstrijd is twee dagen later tegen de Britse Maagdeneilanden. Het...

De Surinaamse Voetbalbond heeft veel verzet om gedaan te krijgen, dat er weer gevoetbald mag worden. Gezondheidsautoriteiten hebben eindelijk toestemming gegeven om onder strenge regels te mogen voetballen. De SVB werkt eerst een warming-up toernooi af om daarna te vervolgen met een competitie.  Voetbalclubs zullen de regels zelf moeten handhaven om het bereikte resultaat in stand te houden.

Het bondsbestuur en clubs  hebben zaterdag het traject op papier gezet. John Krishnadath, de voorzitter was geraakt door het feit dat de clubs zeer ingenomen waren met het feit dat de sport weer beoefend mocht worden. Volgend week worden er concrete afspraken gemaakt met de clubs. Bondarts Prewine Mankoe zal bij elke club langsgaan voor een intake, welke inhoud, het aantal trainingen en de duur daarvan, schema’s van trainingslocaties en –dagen.  “Daarnaast bestaat de mogelijkheid groepsgewijs afspraken te maken met de arts en onder zijn begeleiding naar een vaccinatie plek te gaan voor de vaccinatie”, zegt de voorzitter.

Trainingen, het warming-up toernooi en de follow-up competitie moeten op de SVB-velden plaatsvinden. Afhankelijk van het aantal gevaccineerden, komt er eerst een warming-up toernooi in een bepaald format, en daarna de competitie.

Alle bij de wedstrijden betrokken personen horen volledig  gevaccineerd te zijn. “Op deze manier willen we stapvoets verder gaan tot het niveau van het in beweging brengen van de lidbonden. We willen de overheid bewijzen dat we op een veilige manier met voetbal van start kunnen gaan en continueren”. Dit benadrukt Krishnadath.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVoetbal is terug onder strikte veiligheidsvoorschriften