vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
3
(1)

Vitor Roque traint voor het eerst met zijn nieuwe club Barcelona

lees ook ...

Daniel Alves zijn plan om te ontsnappen uit de gevangenis m...

De voormalige Braziliaanse international en oud speler van Barcelona Daniel Alves probeerde de afgelopen dagen uit de gevangenis in Spanje te ontsnappen, maar helaas is het hem niet gelukt. De ...

De 18-jarige Braziliaanse international Vitor Roque die woensdagochtend in Spanje arriveerde heeft inmiddels zijn eerste training gehad met zijn nieuwe club Barcelona.

Vitor Roque komt over van de Braziliaanse club Atletico Paranaense en tekende een contract tot 30 juni 2031 met een afkoopclausule van 500 miljoen euro. Barcelona betaalde ongeveer 35 miljoen euro voor de transfer van de aanvaller. Donderdag onderging hij de medische keuring en vrijdagochtend werd hij voorgesteld aan de rest van het team en mocht hij voor het eerst meetrainen.

De Braziiaanse spits beschrijft zijn komst naar de Catalaanse hoofdstad als een ‘droom die uitkomst’ en belooft alles te doen wat hij kan om de club te helpen. “Ik ben hier om doelpunten te scoren en prijzen te winnen met mijn droom club” zei Vitor tijdens zijn 1ste meeting met de Spaanse pers.

Robert Lewandowski is de aangewezen persoon die als mentor zal fungeren voor Vitor Roque. De 35-jarige Poolse international heeft genoeg ervaring met het begeleiden van jonge spelers bij Barcelona. Het ligt ook in de bedoeling dat Vitor Roque in de toekomst de plaats zal innemen van Lewandowski. Vitor Roque zal mogelijk zijn 1ste speel minuten krijgen op 4 januari 2024 wanneer  Barcelona in LA Liga uitkomt tegen Las Palmas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVitor Roque traint voor het eerst met zijn nieuwe club Barcelona