zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vitesse na 35 jaar uit de Eredivise

lees ook ...

Francesco Farioli nieuwe trainer Ajax

De 35-jarige Francesco Farioli wordt binnenkort voorgesteld als de nieuwe trainer van de Nederlandse club Ajax nadat het bestuur van de club en de trainer een akkoord hebben bereikt. Nu Ajax en...

De KNVB heeft Vitesse het liefst achttien punten in mindering gebracht en daardoor is het nu een feit dat de club na vijf en dertig jaar degradeert uit de Eredivisie.

” De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse vrijdag een sanctie opgelegd van 18 wedstrijdpunten in mindering. De Arnheemse club krijgt deze straf vanwege het meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode”.De KNVB heeft ook uitgelegd waarom er is gekozen voor de straf van 18 wedstrijden in mindering. ” De hoogte van de sanctie is gebaseerd op uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het  licentiesysteem”.Vitesse heeft besloten niet in hoger beroep tegaan tegen de straf.

Cricketvereniging Vitesse besluit op 10 november 1892 ook een voetbalvereniging te worden.Als een van de oudste clubs van Nederland is het bij de invoering van het betaald voetbal er uiteraard ook bij. De Geel-Zwarten eindigen namelijk in 20 van de 35 keer in de top-6 sinsdien de promotie.Enkele topspelers die Vitesse heeft afgeleverd zijn Glen Helder, Philip Cocu en Roy Makaay, allemaal haalden het Nederlandselftal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVitesse na 35 jaar uit de Eredivise