donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vinicius Jr in FIFA anti -racisme commissie

lees ook ...

Jayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar

De 19- jarige Jayen Gerold geboren uit Surinaamse ouders heeft dinsdag zijn profcontract getekend bij Jong AZ in het AFAS Stadion en blijft tot medio 2025 bij AZ. Jayen Gerold, vleugelaanvaller...

De 22-jarige Braziliaanse international en speler van  Real Madrid Vinicius Jr is  door de FIFA aangewezen om zitting te nemen in de Anti- racisme  commissie.

ViniciusJr is  vooral in de  laatste competitie wedstrijden in  de  La Liga het doel wit geweest van anti- racistische handelingen en geluiden.Het meest opvallende was de wedstrijd tussen Real Madrid en  Valencia op mei in de La Liga waarbij supporters de dood wensten voor  Vinicius Jr en daarbij een pop in brand stakken.Vinicius Jr wilde zelfs het verlaten.

FIFA  President  Gianni Infantino  heeft  een persoonlijk gesprek gehad met  Vinicius Jr en de rest van het Braziliaans elftal  die zich voorbereidt op de friendly van zaterdag in Barcelona  tegen Guinea Volgens Infantino  zullen  wedstrijden onmiddelijk gestopt worden het moment wasrop racistische uitspraken het naar hoofd van spelers wordt geslingerd en er handelingen gepleegd worden die onder de noemer van racisme geplaatst kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVinicius Jr in FIFA anti -racisme commissie