maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vierde Premier League titel op rij voor Machester City

lees ook ...

Jasper Cillessen kiest opnieuw voor avontuur in Spanje

De 35-jarige doelverdediger Jasper Cillessen kiest na twee jaar weer voor een avontuur in Spanje en zal nu uitkomen voor de Spaanse club Las Palmas. Japser, stapte maandag in het vliegtuig rich...

Manchester City heeft iets gedaan dat nog niet eerder voorkwam in de geschiedenis van het Engelse voetbal en dat is voor de vierde keer op rij kampioen worden van de Premier League.

Soccer Football – Premier League – Manchester City v West Ham United – Etihad Stadium, Manchester, Britain – May 19, 2024 Manchester Ci

Voor de 4de keer op rij en voor de 6de keer in de laatste 7 seizoenen mag City zichzelf de beste van Engeland noemen. Dat klinkt als dominatie en dat is het in de praktijk ook, maar niet zelden ging aan die triomfen een spannende titelrace vooraf.Ook dit jaar was het lange tijd zeer spannend.

Arsenal ontpopte zich tot grote uitdager van City, terwijl ook Liverpool een tijdje koploper was. De club van de afzwaaiende Jurgen Klopp haakte als 1ste af- ook in de diverse bekertoernooien- waarna je ook voelde dat het Arsenal door vingers begon te glippen. En inderdaad City beschikte over een langere adem en won zondag voor de 4de keer op rij de titel in de Premier League, mede ook door het verlies van Arsenal op zondag.

Wel is het nog mogelijk om de dubble te winnen, want er volgt nog een finale van de FA CUP . Dat wordt een bijzondere wedstrijd, namelijk tegen aartsrivaal Manchester United. De bekerfinale staat zondag op schema , maar het vieren van het kampioenschap staat nu even voorop, vooral na de 3-1 overwinning zondag op West Ham Uinted.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVierde Premier League titel op rij voor Machester City