zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(2)

Vierde plek voor Jaïr Tjon en Fa tijdens Olympische Spelen in Tokio

lees ook ...

Het verschil is nu acht punten in de Formule 1 autorace

Na de spannende race de vorige week in Brazilië liet Lewis Hamilton zondag ook van zich spreken in de Grandpri  van Qatar. Hamilton nam weer een hap uit Max Verstappens voorsprong en bracht de gap ...

Jaïr Tjon En Fa is op de vierde plaats geëindigd bij het onderdeel keirin op de Olympische Spelen in Tokio. Hij kwam iets na middernacht Surinaamse tijd in actie. De baanwielrenner heeft hiermee een geweldige prestatie neergezet.

Eerder eindigde Tjon En Fa als dertiende op de 200 meter sprint. Hij baarde enorm veel opzien met zijn optreden op de keirin, zeker omdat het niet zijn sterkste onderdeel is. Toch wist hij elke ronde zijn stempel te drukken met als resultaat een zeer verdienstelijke vierde plek.

Deze plaats is voor Suriname de hoogste sinds het goud en brons van zwemmer Anthony Nesty tijdens de Seoul en Barcelona Spelen van 1988 en 1992.

De gouden medaille in Tokio is gewonnen door Jason Kenny uit Groot-Brittannië. Hij won vier jaar terug ook een gouden plak op hetzelfde onderdeel in Brazilië. De tweede plek heeft Mas Awang uit Maleisië op zijn naam geschreven. De bronzen medaille is gegaan naar de Nederlander Harrie Lavreysen.

Velen hebben op social media bijzonder enthousiast gereageerd op de prestatie van Tjon en Fa. De Surinamers hebben duidelijk laten zien trots te zijn op deze Surinamer. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk is trots op de baanwielrenner en wenste hem ook succes toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVierde plek voor Jaïr Tjon en Fa tijdens Olympische Spelen in Tokio