donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vier coaches in Amerika levenslang geschorst wegens wangedrag

lees ook ...

Premier League/ Kevin de Bruyne vertrekt na negen jaar bij M...

De 33-jarige Belgische internationa en speler van Manchester City kiest na negen jaren in de Premier League voetbal voor een nieuwe uitdaging in Saudi- Arabie. Kevin de Bruyne heeft na 9 jaar b...

Vier Amerikaanse coaches uit het vrouwevoetbal zijn levenslang geschorst na een onderzoek naar misbruik en  wanpraktijken.

Het gaat om de volgende coaches Paul Rilley, Christy Holly, Rory Dames en Richie Burke die nooit meer een baan  als coach mogen aannemen in het Amerikaanse topvoetbal.

De nederlandse coach Vera Pauw kreeg geen straf, maar moet zich wel verantwoorden over uitspraken en handelingen die ze zou hebben gepleegd. Het onderzoek naar de vermeende handelingen van de coaches kwam aan het licht nadat twee speelsters de Engelse Riley beschuldigde van seksueel misbruik.

De oud- voetballer zou met de toen pas 21-jarige Sinead Farelly het bed hebben gedeeld en haar emotioneel gemanipuleerd hebben. Uit een eerste rapport bleek vorig al dat bij meer dan de helft van de Amerikaanse clubs sprake was van structureel sekueel wangedrag, emotionele mishandeling en machtsmisbruik.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVier coaches in Amerika levenslang geschorst wegens wangedrag