dinsdag 7 februari 2023
28.1 C
Paramaribo
2.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vier coaches in Amerika levenslang geschorst wegens wangedrag

lees ook ...

Danzell Gravenberch maakt transfer naar FC Karmiotissa

Danzell Gravenberch vertrekt bij De Graafschap en maakt een overstap naar Cyprus. De profvoetballer sluit aan bij de voetbalclub FC Karmiotissa.   Na bijna 50 wedstrijden in dienst van de Doetinche...

Vier Amerikaanse coaches uit het vrouwevoetbal zijn levenslang geschorst na een onderzoek naar misbruik en  wanpraktijken.

Het gaat om de volgende coaches Paul Rilley, Christy Holly, Rory Dames en Richie Burke die nooit meer een baan  als coach mogen aannemen in het Amerikaanse topvoetbal.

De nederlandse coach Vera Pauw kreeg geen straf, maar moet zich wel verantwoorden over uitspraken en handelingen die ze zou hebben gepleegd. Het onderzoek naar de vermeende handelingen van de coaches kwam aan het licht nadat twee speelsters de Engelse Riley beschuldigde van seksueel misbruik.

De oud- voetballer zou met de toen pas 21-jarige Sinead Farelly het bed hebben gedeeld en haar emotioneel gemanipuleerd hebben. Uit een eerste rapport bleek vorig al dat bij meer dan de helft van de Amerikaanse clubs sprake was van structureel sekueel wangedrag, emotionele mishandeling en machtsmisbruik.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVier coaches in Amerika levenslang geschorst wegens wangedrag