dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Van der Gragt bezorgd met kopbal Nederland de overwinning

lees ook ...

Bijzondere overwinning van Adana Demirspor in de Turkse comp...

Adana Demirspor de ploeg van trainer Patrick Kluivert heeft in de Turkse competitie voor een stunt gezorgd door met een C-elftal te winnen van Besiktas en wel met 4-1. De Nederlandse coach  Patrick...

De vrouwen van het Nederlandselftal speelden zondagochten hun eerste WK wedstrijd en hadden het niet bepaald makkelijk tegen Portugal en wonnen toch nog de wedstrijd met 1-0.

Stefanie van der Gragt was met haar kopbal de belangrijke schakel voor Nederland in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Portugal. Nederland moest in hun eerste groepswedstrijd goed voor de dag komen om het voor hun makkelijker te maken in de volgende wedstrijd. Daarom was deze wedstrijd zo belangrijk voor ons, vooral met de USA als favoriet in de Poule en het zwakke Vietnam zei coach Andries Jonker na de wedstrijd. De vrouwen van Nederland lieten ook  duidelijk zien in spel dat winnen van Portugal hun goal was, ze speelden niet voor een gelijkspel en vooral in de 1ste helft van de wedstrijd kwam dat goed tot uiting. Op het EK vorig jaar was het ook Van der Gragt die tegen Portugal het winnend doelpunt inkopte.

In de 2de helft kreeg Nederland genoeg kansen om de voorsprong te vergrooten maar die werden helaas niet benut. De volgende wedstrijd van Nederland is de ontmoeting de USA en is in principe de herhaling van de WK finale van 2019 en toen verloor Nederland met 0-2 de finale.USA is torenhoge favoriteit niet alleen in de poule maar ook favoriet om het toernooi te winnen. De laatste wedstrijd van Nederland is tegen Vietnam en die wedstrijd moet Nederland wel zeker winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportVan der Gragt bezorgd met kopbal Nederland de overwinning