zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

USA en Jamaica naar halve finale Gold Cup

lees ook ...

EK2024/ Cristiano Ronaldo denkt nog niet aan stoppen

De 39-jarige superspits van de Portugese nationale selectie en Al Nassr Cristiano Ronaldo zegt nog niet te denken aan stoppen met voetballen ook niet met de nationale selectie van Portugal. Cri...

De clash van Noord – Amerika zondagavond tussen de USA  en Canada eindigde na de penalty serie in het voordeel van de USA  die zich daarmee verzekerde van een plaats in de  halve finale van de  Concacaf Gold Cup.

Bij de USA  was de absolute uitblinker doelverdediger Matt Turner,  ook wel de doelverdediger van de Engelse club  Arsenal. Turner is de 1ste Amerikaan  die in 21 jaar meerdere penalties wist te stoppen tijdens de penalty serie  tegen  Canada. De USA  domineerde de eerste helft zonder gevaarlijk te zijn. Minder prettig  in de 1ste helft was wel de bal die hard in het gezicht van  de grensrechter kwam, helaas kon hij de wedstrijd niet verder helpen begeleiden.

In de 2de helft bleef de USA  de lakens uitdelen. Na 90 minuten spelen was de eindstand  1-1 gelijk.  In de verlenging wisten beide ploegen nog een  keer te scoren het werd 2-2. In de penalty serie bleek USA  beter te zijn het werd 3-2  voor hun.Voor Canada is het  de 3de keer dat de kwartfinale hun eindpodium is.

In de andere wedstrijd van de avond won Jamaica  met 1- 0  van Guatemala. Jamaica  speelt  in de halve finale  tegen Mexico

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUSA en Jamaica naar halve finale Gold Cup