woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(2)

Uitschakeling U20 vrouwen Suriname nader bekeken

lees ook ...

” Johan Cruijff is mijn mentor” zegt nieuwe trai...

De 35-jarige Italiaan Francesco  Farioli is donderdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van de Nederlandse club Ajax. Farioli zette donderdag zijn handtekening onder een 3 jarig con...

De U20 vrouwen selectie van Suriname heeft beide wedstrijden in de groepsfase verloren en wel van Guyana en de Dominicaanse Republic.

Guyana won in de eerste wedstrijd met 6-0 van Suriname. Guyana  heeft met meer dan 8 spelers  die buiten Guyana  spelen gespeeld, het klasse verschil was duidelijk  over alle linies te zijn.In de 2de wedstrijd kwamen onze vrouwen iets beter voor dag en gingen de rust zelfs met een blanco stand in. In de 2de helft werd het tempo bij onze vrouwen iets minder en verloren met 0-3  de wedstrijd. Is het verlies van beide wedstrijden gelegen aan de  vrouwen, aan wie dan.In elk geval niet aan de vrouwen, aan wie dan wel.

In deze is de SVB  de grootste boosdoener, op de 1ste plaats de stiefmoederlijke behandeling  die het vrouwenvoetbal krijgt van de SVB,  er is geen U12, U15,U18 competitie, geen internationale krachtmeeting voor onze vrouwen. De vrouwen  competitie  wordt in een afgekeurd Andre kamperveen stadion gespeeld, het veld is al jaren door de  FIFA  afgekeurd. De vrouwen werken de competitie  af op een zeer slecht veld en komen international op een kunstgrasveld terecht  in het buitenland, hoe willen  we goede prestaties van onze vrouwen verwachten.

Guyana  en de andere landen maken gebruik maken van spelers die in het buitenland spelen. Suriname heeft ook de mogelijkheden omdat te doen,maar de vrouwen buiten de grenzen willen  niet voor Suriname  uit komen vanwege slecht bestuur, slechte organisatie en de behandeling die ze krijgen is niet om over te schrijven.

De U20 vrouwenselectie van Suriname nam deel aan het tournooi zonder vrouwen uit de diaspora en ja dan krijg  je een totaled afgang van onze Nationale vrouwen selectie.  De roep naar verandering, verbetering is groot. Zo willen we en zo kunnen  we niet doorgaan met het Surinaams vrouwenvoetbal. Wie is bereidt de zaak te redden  voordat het niet meer te redden valt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUitschakeling U20 vrouwen Suriname nader bekeken