donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Uitbreiding Eredivisie Vrouwen van negen naar elf teams

lees ook ...

Lionel Messi tijdens etentje in Argentinie opgewacht door du...

De 35- jarige wereldkampioen Lionel Messi dacht maandagavond even tegaan uit eten met zijn gezin in Argentinie maar werd daar opgewacht door duizenden Argentijnen die een glim wilden opvangen van hun ...

De Eredivisie vrouwen zal vanaf komend seizoen met elf teams acteren in de Eredivisie. Telstar en Fortuna Sittard zullen toe treden op het hoogste nivo. De poule ziet er dan als volgt uit; C Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, PEC Zwolle, ADO Den Haag, VV Alkmaar, SC Heerenveen, Excelsior Rotterdam, Telstar en Fortuna Sittard.

Telstar was al eerder (2017) in de Eredivisie en maakt dus komend seizoen een come back. De club Telstar wilde graag terug naar de Eredivisie en ziet nu haar wens weer uitkomen.  Voor Fortuna Sittard zal het de eerste keer zijn dat het zal debuteren in de Eredivisie. De vrouwen van Fortuna hebben in ieder geval de Algemeen directeur Ivo Pfennings en voorzitter Isitan Gün (bekend als aandeelhouder van Azerion) achter zich.

Fortuna wilt als enige Eredivisie club in de provincie Limburg voor de vrouwelijke talenten een juiste platform bieden. Dat podium zal het Fortuna Sittard Stadion, worden waar de vrouwen net als de mannen hun wedstrijden zullen spelen.

De manager vrouwenvoetbal van de KNVB, Kirsten van de Ven, streeft er naar dat er in het seizoen 2023/2024 12 teams op het hoogste niveau actief zullen zijn in Nederland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUitbreiding Eredivisie Vrouwen van negen naar elf teams