zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Uitbreiding Eredivisie Vrouwen van negen naar elf teams

lees ook ...

Doelpunt Harry Kane geeft Bayern Munchen nog hoop

Arsenal en Bayern Munchen hebben elkaar in evenwicht gehouden dinsdag in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Championsleague door met 2-2gelijk te spelen. In het Emirates stadion in E...

De Eredivisie vrouwen zal vanaf komend seizoen met elf teams acteren in de Eredivisie. Telstar en Fortuna Sittard zullen toe treden op het hoogste nivo. De poule ziet er dan als volgt uit; C Twente, Ajax, PSV, Feyenoord, PEC Zwolle, ADO Den Haag, VV Alkmaar, SC Heerenveen, Excelsior Rotterdam, Telstar en Fortuna Sittard.

Telstar was al eerder (2017) in de Eredivisie en maakt dus komend seizoen een come back. De club Telstar wilde graag terug naar de Eredivisie en ziet nu haar wens weer uitkomen.  Voor Fortuna Sittard zal het de eerste keer zijn dat het zal debuteren in de Eredivisie. De vrouwen van Fortuna hebben in ieder geval de Algemeen directeur Ivo Pfennings en voorzitter Isitan Gün (bekend als aandeelhouder van Azerion) achter zich.

Fortuna wilt als enige Eredivisie club in de provincie Limburg voor de vrouwelijke talenten een juiste platform bieden. Dat podium zal het Fortuna Sittard Stadion, worden waar de vrouwen net als de mannen hun wedstrijden zullen spelen.

De manager vrouwenvoetbal van de KNVB, Kirsten van de Ven, streeft er naar dat er in het seizoen 2023/2024 12 teams op het hoogste niveau actief zullen zijn in Nederland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUitbreiding Eredivisie Vrouwen van negen naar elf teams