maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

UFC297 DU Plessis neemt goud mee naar Zuid- Afrika

lees ook ...

UFC Mexico Royval wint rematch van Moreno

In Mexico City stond zaterdagavond in de vlieggewicht klasse de rematch tussen Brandon Moreno en Brandon Royval die door Brandon Royval werd gewonnen. Brandon Moreno keerde voor  het eerst teru...

Sean Strickland zette zaterdagavond zijn titel op het spel in de middengewicht klasse tegen de Zuid-Aftikaan Dricus Du Plessis en verloor vrij onverwachts het gevecht.

Sean Strickland stond voor zijn 1ste titelverdediging tegen de in de UFC nog ongeslagen uitdager Dricus Du Plessis. Strickland won vorig jaar tegen alle verwachtingen in de titel door Israel Adesanya te verslaan. Tegenstander Dricus verzekerde zich van een titelgevecht na de winst op ex-kampioen Robert Whittaker en kon de eerste Zuid- Afrikaan worden met een UFC titel op zak. Strickland nam zaterdagavond het initiatief in het begin van de partij met goede stoten en daardoor wist hij Du Plessis op afstand te houden.

Beide mannen vochten om te finishen, maar waren ook op hun hoede voor elkaars power. Uiteindelijk leek het aan te komen op de 5de ronde. Du Plessis begon sterk, maar Strickland knokte terug en leek de ronde naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk een partij waaraan de vechters aan elkaar gewaagd waren. De juryleden waren eveneens verdeeld.Du Plessies ha 2 juryleden aan zijn kant en won zodoende de titel. Du Plessies werd de 1ste UFC kampioen uit Zuid -Afrika.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUFC297 DU Plessis neemt goud mee naar Zuid- Afrika