dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
1
(1)

UFC 305 Jairzinho ” Bigi Boi” Rozenstruik op 17 augustus weer in actie

lees ook ...

Paris2024/ Japanse turnster rookt stiekem sigaret en gaat ni...

Shoko Miyata werd op een trainingskamp in Monaco betrapt op het roken van een sigaret en het drinken van alcohol wat volgens de regels van het Japaans Olympisch comite absoluut niet mag. Het ge...

Na een mooie overwinning in maart van dit jaar tegen Shamil Gaziev weet Jairzinho ” Bigi Boi”  Rozenstruik inmiddels waar zijn volgende uitdaging gaat plaatsvinden.

De Surinaamse held zal op 17 augustus in Perth, Australie de strijd aan gaan met Tai Tuvasa. Beide vechters treffen elkaar in de RAC Arena in het zwaargewicht. Tuivasa maakt dit bekend in een vlog van UFC licht- zwaargewicht kampioen Alex Pereira. Inmiddels hebben we van beide kanten de bevestiging gekregen dat het gevecht geboekt staat voor 17 augustus 2024.

Tai Tuvasa leek 2 jaar geleden af te stevenen op een titelgevecht. Met 5 overwinningen op rij en een knock-out overwinning op Derrick Lewis stond de Australier in de top van de divisie. Tuvasa vocht een topcontender partij tegen Ciryl Gane in Parijs en kwam na dat verlies in een vrije val terecht. De Australier verloor 4 keer op rij, maar is ondanks dat nog altijd gerankt in de top 10 van de Divisie. Hij zal echter moeen winnen van Rozenstruik om in de top 10 te blijven.

Bigi Boi heeft  het eveneens niet makkelijk in de UFC . Ook hij stond in de buurt van de top 5, maar na mindere prestaties tegen de toppers van de divisie viel de Surinamer buiten de top 10. In maart dit jaar moest hij winnen van Shamil Gaziev om niet voor het eerst sinds hele lange tijd buiten de top 15 terecht te komen. Rozenstruik vocht sterk en slim en won de partij van de op dat moment ongeslagen Gaziev. Hierdoor staat hij nu op de 12de plaats in de divisie en kan hij met een nieuwe overwinning op Tuivasa terugkeren in de top 10 van de divisie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUFC 305 Jairzinho " Bigi Boi" Rozenstruik op 17 augustus weer in actie