vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

UFC 295 Pereira en Aspinal schrijven geschiedenis op jaardag UFC

lees ook ...

” WE NAK DEN DRIE” zegt een zelfverzekerde aanvo...

De aanvoerder van Robinhood Jamilho Rigters is zeker van een overwinning donderdagavond in het Dr. Ir. Franklin Essed op de ploeg van Jamaica Calvariers. '' WE NAK DEN DRIE" zegt Rigters  woend...

Zaterdagavond vond in de Madison Square Garden Arena in New York het 30-jarig jubileum evenement van de UFC plaats met de topgevechten tussen Jiri Prochazka en Alex Pereira in de licht zwaargewicht klasse en in de zwaargewicht klasse Sergei Pavlovich en Tom Aspinali.

Jiri Prochazka keerde na ruim een jaarv terug in de Octagon na een schouderblessure.De voormalig kampioen kreeg meeteen de kans om de titel terug te winnen. De Tsjech moest echter wel winnen van de Braziliaan Alex Pereira. Het gevecht begon met een aantal harde lowkicks van Pereira. Prochazka probeerde druk op de Braziliaan te zetten, maar koos eieren voor zijn geld en bracht hem naar de grond.In de 2de ronde was het Prochzaka die meer risico’s nam en naar voren vocht. Pereira wachtte af  en wist een op zich afstormende Prochazka perfect te timen en met een stoot knockdown te slaan.Pereira kwam in full mount en scheidsrechter Marc Goddard stapte in, maar het feest aan de Braziliaanse kant was niet meer te stoppen.Pereira schreef geschiedenis door de titel in het licht- zwaargewicht te pakken, hij was al eerder kampioen in de middengewicht.Hij gaat de boeken in als de kampioen in 2 diviisie zowel het MMA als kickboksen en dat is een unieke perstatie.

 

Aspinall slaat  Pavlovich knock- out in de eerste ronde.

Sergei Pavlovich en Tom Aspinall vochten in het co- main event voor de interim zwaargewicht titel. Beide vechters kregen deze kans nadat kampioen Jon Jones geblesseerd raakte en de UFC de partij tusssen Jon Jones en Stipe Miocic intact wilde houden.Zowel Pavlovich als Aspinall staan bekend om hun korte vechtijd in de Octagon en ook dit keer duurde het gevecht niet lang.Met een harde stoot in de 1ste minuut van de partij wist Pavlovich de Engelsman aan het wankelen te krijgen. Aspinall was weer vlug bij de les en hield zich staande. Uiteindelijk was het Pavlovich die te wild was en Aspinall die goed oplette en de Rus knockdown sloeg. Aspinall finishte de partij met ground-and-ground en pakte zodoende de interim titel. Een gigantisch succes voor de Engelsman die met slechts 2 weken voorbereiding de aprij aannam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUFC 295 Pereira en Aspinal schrijven geschiedenis op jaardag UFC