donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA voert veiligheid op in Istanbul

lees ook ...

NBA Toch nog een plaats voor de Lakers in de Play-offs

De 39-jarige sterspeler van de LA Lakers Lebron James had dinsdagavond met zijn 23 punten een belangrijk aandeel in de 110-106 overwinning op de New Orleans Pelicans. Door de 110-106 overwinnin...

Zaterdagmiddag wordt in  Instanbul de finale van  deChampionsleague gespeeld tussen Manchester City en  de  Italiaanse club  Intermilan.

Gezien de toename van het aantal supporters van Manchester City  in Istanbul  heeft de UEFA  gemeend de veiligheid  drastisch op te voeren.De UEFA  verwacht  meer dan 5.000 supporters van Manchester City en wil ongeregeldheden die zich vorig jaar voordeden bij de finale tussen Liverpool en Real Madrid voorkomen. De supporters van  Liverpool  hadden zich zodanig misdragen dat de hekken die toegang verschaften naar het stadion in Frankrijk  letterlijk door de supporters werden omgegooid, waardoor  heel wat supporters in het stadion zaten die niet hadden  betaald  en de wedstrijd begon 37 minuten later dan gepland.

 

Aan  de  supporters van  Manchester City  en  Intermilan  worden er duidelijke richtlijnen gegeven  hoe het stadion te bereiken. De supporters van beide teams zullen in het stadion gescheiden van elkaar  zitten,  ook zullen  ze niet in dezelfde bussen of trams op weg naar het stadion zitten, hun wegen  worden zoveel als mogelijk van elkaar  gescheiden gehouden.

Aan de supporters van beide ploegen is het advies gegeven  om reeds 7 uren voor aanvang van de wedstrijd hun plek dat genummerd is, in het stadion op te zoeken.

Ook het gebruik van eetgelegenheden rondom het stadion zijn goed beveiligd. Er is voor en na de wedstrijd een plek aangewezen ongeveer 90 minuten verwijderd aangegeven  waar de supporters iets te eten of  te  drinken mag gaan kopen.Gebruik van alcohol  in het stadion is verboden. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd dient  de supporter alcohol vrij te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA voert veiligheid op in Istanbul