dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA voert veiligheid op in Istanbul

lees ook ...

Anthony terug in de selectie van Manchester United

De Braziliaan Anthony mag van Manchester United weer met de ploeg trainen na een uitgebreid gesprek te hebben gehad met de politie over de aangeklaagd ingediend door zijn ex-vriendin over mishandeling...

Zaterdagmiddag wordt in  Instanbul de finale van  deChampionsleague gespeeld tussen Manchester City en  de  Italiaanse club  Intermilan.

Gezien de toename van het aantal supporters van Manchester City  in Istanbul  heeft de UEFA  gemeend de veiligheid  drastisch op te voeren.De UEFA  verwacht  meer dan 5.000 supporters van Manchester City en wil ongeregeldheden die zich vorig jaar voordeden bij de finale tussen Liverpool en Real Madrid voorkomen. De supporters van  Liverpool  hadden zich zodanig misdragen dat de hekken die toegang verschaften naar het stadion in Frankrijk  letterlijk door de supporters werden omgegooid, waardoor  heel wat supporters in het stadion zaten die niet hadden  betaald  en de wedstrijd begon 37 minuten later dan gepland.

 

Aan  de  supporters van  Manchester City  en  Intermilan  worden er duidelijke richtlijnen gegeven  hoe het stadion te bereiken. De supporters van beide teams zullen in het stadion gescheiden van elkaar  zitten,  ook zullen  ze niet in dezelfde bussen of trams op weg naar het stadion zitten, hun wegen  worden zoveel als mogelijk van elkaar  gescheiden gehouden.

Aan de supporters van beide ploegen is het advies gegeven  om reeds 7 uren voor aanvang van de wedstrijd hun plek dat genummerd is, in het stadion op te zoeken.

Ook het gebruik van eetgelegenheden rondom het stadion zijn goed beveiligd. Er is voor en na de wedstrijd een plek aangewezen ongeveer 90 minuten verwijderd aangegeven  waar de supporters iets te eten of  te  drinken mag gaan kopen.Gebruik van alcohol  in het stadion is verboden. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd dient  de supporter alcohol vrij te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA voert veiligheid op in Istanbul