woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA sluit Juventus uit van Europees voetbal

lees ook ...

SERIE A/ Belgische international Lukaku kiest voor Napoli

De 31-jarige Belgische international Romelu Lukaku kiest voor een nieuw avontuur bij de Italiaanse club SC Napoli. Lukaku heeft reeds een persoonlijk akkoord bereikt met  SC Napoli. Het wachten...

De Italiaanse topclub Juventus is voor het komend seizoen door de UEFA uitgesloten van Europees voetbal en zal dus niet meedoen aan de  Conference league.

Behalve dat Juventus het nieuw seizoen niet mag deelnemen aan Europees voetbal vanwege het overtreden van de Financial Fair Play- regels, zal de club ook nog een boete moeten betalen van 20 miljoen euro. Door de straf kan Juventus dit jaar  niet uitkomen in de Europa Confernece League, maar dit is vreemd genoeg precies waarop de Italiaanse club gehoopt had. Juventus stuurde het namelijk zelf aan op een schorsing voor het aankomende seizoen. De 36- voudig landskampioen wilde voorkomen dat de Europese voetbalbond de uitspraak over het seizoen 2024/25 zou doen in plaats van over het afgelopen seizoen, De Italianen zouden in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaardes van spelers, waarvoor ze in de eigen competitie al tien punten in mindering kregen.

 

CHELSEA KRIJGT OOK BOETE VAN DE UEFA.

De Engelse club Chelsea heeft deze week ook een boete ontvangen van de UEFA. Chelsea moet 10 miljoen euro overmaken wegen het aanleveren van onvolledige financiele informatie. De actie valt volgens de UEFA ook onder het schenden van de Financial Fair Play- regels. De nummer zeven van Premier League verkocht meerdere spelers aan clubs uit de Saudi Pro League.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA sluit Juventus uit van Europees voetbal