zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA kondigt Nations League voor vrouwen aan

lees ook ...

La Liga Rayo Vallecano snoept puntje bij Real Madrid

De koploper in de Spaanse competitie Real Madrid heeft zondag niet kunnen winnen van Rayo Vallecano en speelde 1-1 gelijk. Rayo Vallecano, die op de 14de plek staatvan de LA Liga heeft zondag gelij...

De UEFA heeft de komst van een Nations League voor nationale vrouwenploegen aangekondigd en  de eerste editie gaat in 2023 van start in aanloop naat het EK 2025.

UEFA- voorzitter Alexander Ceferin geeft aan dat hiermee een belofte wordt ingelost,we hebben eerder  aangegeven dat we zouden blijven investeren in vrouwenvoetbal en dat doen we ook. Na het historische EK is het nu tijd om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen.

We hebben een open, competitief en toekomstbestendig systeem bedacht waarin elke wedstrijd wordt beloond. Het toernooi biedt promotie, degradatie en Nations League finales en voegt aan het eind play- offwedstrijden voor Europese kwalificatie wedstrijden. De Nations League zal in de komst ook invloed hebben op de verdeling van de tickets voor onder andere de Olympische Spelen en de uitgangspositie van de teams in de Europese kwalificatiewedstrijden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA kondigt Nations League voor vrouwen aan