donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA kondigt Nations League voor vrouwen aan

lees ook ...

UEFA deelt straf uit aan Barcelona vanwege racistisch gedrag...

De UEFA heeft FC Barcelona gestraft voor het 'racistisch gedrag' dat de fans hebben vertond rondom het heenduel met Paris Saint- Germain. De UEFA heeft ook het gooien van vuurwerk en het aanrichten...

De UEFA heeft de komst van een Nations League voor nationale vrouwenploegen aangekondigd en  de eerste editie gaat in 2023 van start in aanloop naat het EK 2025.

UEFA- voorzitter Alexander Ceferin geeft aan dat hiermee een belofte wordt ingelost,we hebben eerder  aangegeven dat we zouden blijven investeren in vrouwenvoetbal en dat doen we ook. Na het historische EK is het nu tijd om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen.

We hebben een open, competitief en toekomstbestendig systeem bedacht waarin elke wedstrijd wordt beloond. Het toernooi biedt promotie, degradatie en Nations League finales en voegt aan het eind play- offwedstrijden voor Europese kwalificatie wedstrijden. De Nations League zal in de komst ook invloed hebben op de verdeling van de tickets voor onder andere de Olympische Spelen en de uitgangspositie van de teams in de Europese kwalificatiewedstrijden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA kondigt Nations League voor vrouwen aan