zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

UEFA deelt straf uit aan Barcelona vanwege racistisch gedrag fans

lees ook ...

Xavi Hernandez mogelijk toch nog weg bij Barcelona

De verschillende sportkranten in Spanje staan er vol van dat Xavi Hernandez alsnog ontslagen  kan worden als coach bij Barcelona. Eerder dit jaar, in de maand januari had Xavi tijdens een meeti...

De UEFA heeft FC Barcelona gestraft voor het ‘racistisch gedrag’ dat de fans hebben vertond rondom het heenduel met Paris Saint- Germain.

De UEFA heeft ook het gooien van vuurwerk en het aanrichten van schade opgenomen in de starf tegen Barcelona.De fans hebben volgens de UEFA racistisch gedrag vertoond rondom het eerste duel tussen FC Barcelona en PSG in de kwartfinale van de Championsleague in Parijs. Daarnaast zou er vuurwerk zijn gegooid en schade zijn aangericht in het Parc des Princes.

De Catalanen mogen voor het eerst volgende duel in een UEFA competitie geen tickets verkopen aan hun supporters voor een uitduel. Ook krijgt de Spaanse grootmacht een boete van 32.000 euro. Van de 32.000euro is 25.000 euro voor het racistisch gedrag, 2.000 euro voor het afsteken van vurwerk en 5 duizend voor het aanrichten van schade. Barcelona werd in de kwartfinale uitgeschakeld door PSG.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportUEFA deelt straf uit aan Barcelona vanwege racistisch gedrag fans