woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

U20-vrouwenselectie Suriname tegen Grenada en Belize

lees ook ...

Carlo Ancelotti de coach met de meeste UEFA Supercup titles...

De coach van Real Madrid  Carlo Ancelotti  is de eerste coach die in alle UEFA competities een beker wist te winnen en 4 keer de UEFA Supercup Ancelotti won 2x met ACMilan en 2X met Real Madrid  de...

De Surinaamse voetbalvrouwen onder twintig jaar beginnen in september met de kwalificatie ronde van de Concacaf vrouwen U20 kampioenschap. Bij de loting  werden zij in poule D ingedeeld met Grenada en Belize. De speellocatie van de wedstrijden wordt nog bekendgemaakt.

Het wordt een zware klus voor coach Hesron Jeroe. Het voetbal ligt ongeveer anderhalf jaar stil en hij is aangewezen op spelers van eerdere selecties: het U17-team en speelsters van de U20-selectie die nog speelgerechtigd zijn. De Surinaamse Voetbalbond is inmiddels al bezig om alle protocollen in orde te krijgen om een zo vlot mogelijke start te hebben.

Er zijn drie ronden m.n. kwalificatie, groepsronde en knock-outfase. Na round-robin plaatsen de groepswinnaars van de kwalificatie zich direct voor de knock-outtfase. De groepsfase en knock-outronde vinden in het eerste kwartaal van 2022 plaats. De zestien landen zullen dan worden verdeeld in vier groepen. Na round-robin plaatst de topdrie van elke ploeg zich voor de ronde van zestien, waarin ze gezelschap krijgt van de vier kwalificatiewinnaars.

De volledige knock-outfase behelst één enkele wedstrijd met directe uitschakeling. De uiteindelijke winnaar, runner-up en nummer drie kwalificeren zich voor de Fifa U-20 Women’s World Cup 2022 in Costa Rica.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportU20-vrouwenselectie Suriname tegen Grenada en Belize