zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Turnster Simone Biles maakt haar rentree in de Turnwereld

lees ook ...

NATIO vrouwen ready voor wedstrijd tegen Dominica

De nationale vrouwenselectie van Suriname vertrok het afgelopen weekend naar Dominica voor het spelen van de eerste editie van de kwalificatie van de Concacaf Gold Cup 2024. De selectie is inmiddel...

De 26-jarige  Amerikaanse Turnster Simone Biles maakt haar rentree  tijdens de US Classic  op 5 augustus en zal voor het eerst deelnemen aan wedstrijden  sinds de Olympische spelen in Tokyo 2021.

De US Classic  wordt altijd gezien als de laatste voorbereiding op de Amerikaanse kampioenschappen, die later in de maand August plaatsvinden. Ook na de Olympische spelen  van 2016 in Rio de Janeiro lastte  Biles een pause in, waarna ze in 2018 in dezelfde US Classic  terugkeerde. Het is niet bekend als ze de komende  Olympische spelen in Parijs 2024  als doel heeft bij haar terugkeer.

 

Op de spelen in Brazilie won Biles 4 gouden medailles. Met in totaal  19 medailles op 2 verachillende  Olympische tournooien is ze de meest succesvolle Amerikaanse  Gymnast aller tijden.

 

De onlangs getrouwde Biles werd in het verleden slachtoffer van sexueel  misbruik door de voormalig  arts van de Amerikaanse Turnbond, Larry  Nassar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTurnster Simone Biles maakt haar rentree in de Turnwereld