vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Turkse Supercup door onenigheid afgelast

lees ook ...

”It’s a lot of lies” gooide Frenkie De Jon...

De 26-jarige Nederlandse international en speler van Barcelona heeft dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Championsleague wedstrijd tegen Napoli de Spaanse pers flink repliek gediend ...

De Turkse Supercup -finale die vrijdagavond in Saoedi- Arabie gespeeld zou worden tussen Galatasaray en Fenerbahce is op het laatste moment afgelast vanwege onenigheid tussen de clubs en Saudische autoriteiten.

Galatasaray en Fenerbahce wilden het 100 jarig bestaan van de Turkse Republiek vieren, door het Turksevolkslied te laten afspelen en shirts te dragen van Turkije- stichter Mustafa Kemal Ataturk, maar dat werd niet door de Saudische autoriteiten geaccepteerd.De Saudische organisatie weigerde de plannen van de Turkse clubs, waardoor de 2 rivalen uit Istanbul weigerden te spelen. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

De Turkse minister van Sport en directies van Galatasaray en Fenerbahce zijn inmiddels in overleg om na tegaan hoe dit probleem opgelost kan worden en waar de Supercup alsnog gespeeld kan worden.Over een ding zijn beide mee eens dat de wedstrijd in het kader moet staan van 100 jarig bestaan van Turkije.

De organisatie in Saoedi Arabie heeft in een uitgegeven statement hun verhaal van het niet doorgaan van de Turkse Cup finale  gegeven , hieronder de statement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTurkse Supercup door onenigheid afgelast