zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
4
(1)

”Trainen in Spanje is heel anders dan Nederland” zegt Brugts

lees ook ...

Nederland loot Frankrijk in EK 2024

De Nederlandse voetbal selectie treft Frankrijk tijdens het EK 2024 in  Duitsland dat kwam uit de bus na de loting zaterdagmiddag in Hamburg. Het Nederlandselftal is wederom gekoppeld aan Frankrijk...

De 20- jarige Nederlandse international Esmee Brugts zegt dat de trainingen in Spanje heel anders zijn dan die in Nederand waar ik twee keer per week deed aan krachttraining hier is het acht keer per week.

Na het Wereldkampioenschap voor vrouwen in Australie en Nieuw Zeeland kreeg Esmee Brugts een prachtige aanbieding vanuit Spanje en de kampioen van Spanje bij de vrouwen Barcelona. Ze greep mt beide handen deze aanbieding. ” Ik heb er geen spijt van, het is wel even wennen in de Spaanse stad.

“Aan alles, de intensiteit van de trainingen, de dagindeling, het leven. Maar ik wilde dit zo graag dus heb ik er veel voor over” zegt Esmee.” Ik ben goed ontvangen, we hebben een leuke groep. ” We trainen veel, veel krachttraining, ze doen alles om de beste te zijn. Het is een andere manier van kracht trainen, meer explosief, voor en na de training, dan kom je al snel op keer per week. Ik was twee keer per week gewend in Nederland. Het is zwaar wat ik ervaar, mijn lichaam moet wennen. In Nederland ging ik met de bus naar utwedstrijden, hier gaan we met de trein.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport''Trainen in Spanje is heel anders dan Nederland" zegt Brugts