vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Tonny Vilhena moet ook Oranje trainingskamp verlaten

lees ook ...

Voetballegende Pele weer opgenomen in ziekenhuis

De 82- jarige Braziliaanse voetballegende Pele is woensdagochtend met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het is al geruime tijd bekend dat Pele ziek is en dat in september 2021 bij hem een darmtumo...

Tonny Vilhena heeft ook het trainingskamp van het Nederlands elftal moeten verlaten, de reden is een positieve corona-test. De middenvelder is vervolgens na de uitslag van de test onmiddellijk huiswaarts gekeerd, waar hij in quarantaine zal zijn.  De voetballer vertoont niet de symptomen van het coronavirus, doch zal hij naar de RIVM regels moeten handelen, een verplichte quarantaine.

De selectie van oranje telt nu 23 spelers, de bondscoach Frank de Boer heeft vooralsnog besloten geen andere speler op te roepen.

Het is gebruikelijk dat de KNVB bij iedere trainingskamp protocollen hanteert om besmetting tegen te gaan, spelers en staf worden regelmatig getest. Indien er sprake is van een positieve test wordt er meteen gehandeld en de vervolgstappen uitgevoerd. De speler of staflid wordt direct geïsoleerd, dit om te voorkomen dat de overige spelers en stafleden worden besmet met het coronavirus.

Woensdagavond speelt oranje een oefenwedstrijd tegen Spanje. De wedstrijd zal plaatsvinden in de In de Johan Cruijff ArenA om 20:45.

Zondag 15 november is Bosnië-Herzegovina te gast in Amsterdam voor een duel in de Nations League (18:00 uur). Woensdag 18 november sluit het Nederlands elftal de groepsfase van Nations League af in Chorzów, er zal dan gespeeld worden tegen Polen om 20:45 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTonny Vilhena moet ook Oranje trainingskamp verlaten