donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Tjon A Joe vestigt nieuw nationaal record zwemmen

lees ook ...

Ronaldo blijft op de bank tijdens de derby in de Premier Le...

De 37- jarige Portugese International Cristiano Ronaldo werd de volle 90 minuten op de bank gehouden door de Nederlandse coach Erik Ten Had tijdens de wedstrijd tussen Manchester City en Manchester Un...

Renzo Tjon A Joe doet het goed in Nederland. Hij heeft een nieuw national record gevestigd, door zijn eigen zeven jaar oude record te verbeteren, en daarmee verbrak hij ook twee keer na elkaar een Surinaams record, op de 100 meter vrije slag korte baan. “Het gaat goed”, bevestigt hij. Na de Olympische Spelen in Tokio besloot Tjon A Joe om zich in Nederland te vestigen, en direct te werken aan het traject ‘Parijs 2024’. Die stap heeft hem voordelen gebracht.

Zaterdag was dat weer te zien. Tijdens de Martinez Chocolade Cup 2021 was hij na 47,88 seconden binnen op het koningsnummer. Hij eindigde daarmee als derde in de finale, maar verbeterde het zeven jaar oude record (49,90) dat op zijn naam stond.

“Nieuw nationaal record en massive pb (personal best, … red.) op de 100m vrije slag kortebaan tijdens de Martinez Cup”, maakte hij bekend op zijn sociale media kanalen. Tjon A Joe, sloot zich in Nederland aan bij HPC – De Dolfijn. Hij  had een split van 22,29 seconden.

Op de  eerste plaats zaterdag eindigde Stan Pijnenburg van PSV, Thom de Boer van De Dolfijn werd runner-up. Pijnenburg verscherpte ook met zijn 46,75 seconden het meetrecord en dat was niet ver van het Nederlands record (46,52), dat Jesse Puts zwom op 2 oktober in Berlijn.

Tjon A Joe zwemt  nog de 50 meter vrije slag. Vier weken terug  brak hij hier tijdens de Albion Open 2021 in het Zwemcentrum Rotterdam tot twee keer toe het nationaal Surinaams record. Hij  zwom de series in 21,95, terwijl hij de finale won in 21,84. Het record (21,98) had hij zelf op 4 december 2014 gevestigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTjon A Joe vestigt nieuw nationaal record zwemmen