Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Tjaronn Chery: ‘Ik heb altijd al op Suriname gewacht’

Geplaatst

op

Img D953084abbcc 1

Afgelopen week werd Tjaronn Chery speelgerechtigd voor Suriname. NatioSuriname.com maakte kennis met de kersverse international en sprak over Natio. Chery is geboren in Den Haag, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Enschede waar hij opgroeide. Uiteindelijk speelde hij tussen 2011 en 2013 nog in zijn geboortestad bij ADO Den Haag, waarna hij onder andere bij FC Groningen en Queens Park Rangers speelde.

Inmiddels speelt de middenvelder ruim een jaar bij Maccabi Haifa in Israël en maakte indruk in zijn eerste seizoen. “Het gaat goed bij de club. Vorige weekend is het nieuwe seizoen gestart en hebben we gelijk gewonnen. We zouden eigenlijk eerder beginnen in de Europa League, maar de wedstrijd werd afgelast vanwege corona. Die wedstrijd is nu verschoven naar 9 september.” Chery speelt dan tegen het Bosnische FK Željezničar Sarajevo.

De Israëlische competitie heeft 5/6 goede teams die volgens Chery in de Nederlandse Eredivisie hoog in de middenmoot mee zouden kunnen en het de topclubs lastig kunnen maken. “De teams die lager staan, zijn vooral verdedigend ingesteld, omdat ze geen tegendoelpunten willen incasseren.” Zijn creativiteit is vaak belangrijk om tijdens wedstrijden een doorbraak te forceren.

Chery is niet de enige Surinamer bij Maccabi Haifa. “Ik speel nu ook met Yannick Wildschut. Hij speelde bij VVV-Venlo en SC Heerenveen. Hij is ook half Surinaams.” Wildschut heeft nog geen telefoontje gehad van Dean Gorré. Afgelopen seizoenen was hij voornamelijk actief in Engeland. De aanvaller speelde bij onder andere bij Middlesbrough FC, Wigan Athletic en Norwich City.

In Israël en waarschijnlijk ook onder Dean Gorré zal Chery op nummer 10 spelen als aanvallende creatieve middenvelder. Hij is fan van het voetbal van FC Barcelona. Hij zou zichzelf qua speelstijl niet kunnen vergelijken met een andere speler. “Ik heb een eigen speelstijl. Ik ben een speler die technisch is, veel aan de bal komt, goede trap heeft en veel steekpassen geeft.” Een stijl die ze in Suriname wel aantrekkelijk zullen vinden.

Img 83d9ce9309fc 1

Natio

In 2012 ging de toen 24-jarige Chery met de Stichting Suriprofs voor het eerst naar Suriname. “Het was mooi om toen samen met de lokale voetballers op te trekken. We speelden toen in het toernooi om de PARBO Bier Cup. Guyana en het Vitesse van Stanley Menzo waren toen de tegenstanders. Het was erg leuk om dat mee te maken. Er waren heel veel fanatieke supporters naar het André Kamperveen stadion gekomen. We waren o.a. met Rydell Poepon, Sidney Schmeltz, Milano Koenders en Rodney Ubbergen. Een hele mooie ervaring was het.”

Bondscoach Dean Gorré heeft Chery al lange tijd op het oog gehad. “Ik ken hem al een tijdje. Vanaf de wedstrijden met de Suriprofs hebben we contact gehouden. Ik was altijd al aan het wachten op dit moment. Ik wist niet wanneer het rond zou komen met de paspoorten, maar op een bepaald moment gaf Dean aan dat het ging gebeuren.”

Chery ging voor de volle honderd procent in op de oproep van de Bondscoach. “Het is natuurlijk mooi om mee te maken. In 2015 was ik opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar ik heb geen wedstrijd gespeeld. Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Ik dacht van het is mooi voor Suriname om het mee te maken en ik kan belangrijk zijn voor het land.”

De middenvelder kent ook de andere profs die door Dean Gorré zijn opgeroepen. “Afgelopen seizoen was Nigel Hasselbaink nog actief in de Ligat Ha’Al. Die ken ik sowieso. Ryan Donk, Mitchel Donald, Diego Biseswar. Ik ken ze allemaal wel van toen ik in de Eredivisie speelde. Dus dat is wel mooi.” Daarnaast is Chery benieuwd naar de eindselectie van Gorré en is nieuwsgierig naar wie de lokale spelers zullen zijn.

Img B8fe4d6bda5c 1

WK-kwalificatie

Chery hoopt snel in het veld voor Natio te staan. “Ik kijk er erg naar uit om de WK-wedstrijden voor Suriname te gaan spelen. We zitten in een mooie poule. Het zullen mooie wedstrijden worden. Het is ook ideaal om toe te werken naar de Gold Cup 2021.” Hij heeft ook al een aantal CONCACAF-wedstrijden gezien. “Ik heb bijvoorbeeld Curaçao tegen Mexico gezien. Met het tijdsverschil is het lastig om meer wedstrijden te kijken.” Over Curaçao heeft hij tevens goede woorden, maar hij denkt wel dat Suriname over sterkere spelers beschikt.

Hij denkt dat het team hoge ogen kan gooien om groepswinnaar te worden in de eerste ronde. “Met de spelers die wij hebben, maken we een grote kans. Ik ken de spelers die op de lijst staan, en zij spelen allen in grote competities. Ik weet zeker als iedereen er bij is we grote stappen kunnen maken. Het is de bedoeling dat we naar Qatar gaan, anders hoeven we niet mee te doen”, zegt hij overtuigend.

Bron : Natio Suriname

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Gyrano Kerk lyrisch over transfer naar Cagliari

Geplaatst

op

Img Eb65fe51ec13 1

Italiaanse voetbalclub Cagliari heeft nadrukkelijke belangstelling getoond voor  FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk. Er is inmiddels door de Italiaanse club een bod neergelegd bij de leiding van FC Utrecht.  De aanvaller heeft al een persoonlijk akkoord met bereikt met Cagliari en zal een vierjarig contract ondertekenen. 

Het is nu aan de clubs om te komen tot een overeenkomst. Kerk heeft een contract bij FC Utrecht tot en met de zomer 2023, dit is voor zijn club FC Utrecht een sterke onderhandelingspositie positie. Het liefst wil FC Utrecht de aanvaller behouden, maar ziet ook dat dit financieel als sportief voor Kerk een stap voor uit is. Indien FC Utrecht het gewenste bedrag zal ontvangen van Cagliari, dan zal het zonder slag of stoot de aanvaller naar Cagliari laten gaan. FC Utrecht wil 10 miljoen euro cashen voor Gyrano Kerk. De Italiaanse club heeft een bod van 7 miljoen euro aan FC Utrecht aangeboden, dus er valt hier nog wat te onderhandelen.

 

Culturu.com

 

Lees verder

Sport

Bayern Muchen wil Serginio Dest

Geplaatst

op

Img 2ed3e4358e93 1

Bayern München heeft de hoop nog niet opgegeven en wilt Serginio Dest graag toevoegen aan de spelers selectie. Een delegatie van Bayern was afgereisd naar Amsterdam om zaken te doen met Ajax. De Duitsers willen snel handelen omdat Barcelona ook op de loer is.

De Spanjaarden hebben het iets lastiger omdat zij eerst enkele spelers moeten verkopen alvorens zij nieuwe spelers kunnen toevoegen. Memphis Depay is daar nog steeds in afwachting op groen licht. Het is nu aan Ajax of zij Serginio Dest willen verkopen aan Bayern München, het is nog onduidelijk hoeveel Bayern München voor Serginio wilt betalen en of Ajax daar genoegen mee neemt.

Culturu.com

 

Lees verder

Meest gelezen