woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Titelhouder Manchester City wint in blessuretijd van FC Kopenhagen

lees ook ...

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympisch...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Wie een gouden medaill...

Titelhouder in de Championsleague Manchester City had dinsdag in Denemarken blessuretijd nodig om met 3-1 langs FC Kopenhagen te komen.

De Denen waren in een sterke poule in de algemene ronde knap 2de geworden, maar waren dinsdagmiddag in eigen stadion niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van Manchester City. Vooral de Belgische international Kevin De Bruyne nam reeds vroeg in de wedstrijd zijn ploeg bij de hand en opende de score in deze wedstrijd door in de 10de minuut van de 1ste helft uit een moeilijke hoek toch nog de 1-0 in te tikken. Manchester City kreeg daarna nog enkele kansen maar vergat die te benutten, terwijl FC Kopenhagen  die heel moeilijk uit de verf kwam toch nog de gelegenheid kreeg om de gelijkmaker te scoren na een onnodige blunder van Manchester City doelverdediger Ederson. Kort voor rust zorgde Bernardo Silva toch nog ervoor dat zijn ploeg met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

In de 2de helft was het ook wel Manchester City die de wedstrijd domineerde maar FC Kopenhagen probeerde de schade zo beperkt mogelijk te houden en koos dus ervoor zich meer in de verdediging terug te trekken.Toen de blessuretijd in ging stond op het score bord nog 2-1 voor Manchester City.

Maar het was de Belg Kevin de Bruyne die plotseling weer een helder moment kreeg en Foden perfect aanspeelde voor het 3de doelpunt in de wedstrijd en zo de wedstrijd op slot deed en de eindstand op 3-1 voor Manchester City bepaalde. Een goede uitgangspunt voor de return op 6 maart in Engeland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTitelhouder Manchester City wint in blessuretijd van FC Kopenhagen