donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
3
(2)

Tijdelijke stopzetting FIFA gelden voor de SVB reden vertrek Menzo

lees ook ...

Carlos Alcaraz verslaat Danil Medvedev in de finale van Indi...

De 19-jarige Spanjaard Carlos Alcaraz won niet alleen de Indian Wells maar verdreef Djokovic van de eerste plaats op de Wereldranglijst bij de mannen Carlos Alcaraz won vrij gemakkelijk zondag de f...

De FIFA stopte enkele maanden geleden het beschikbaar stellen van financiele middelen voor het Surinaams voetbal omdat het huidig bestuur van de SVB geen financieel verslag had doen toekomen aan de FIFA

Doordat de Algemene leden vergadering tot tweemaal het finacieelverslag heeft afgewezen waardoor de SVB niet op tijd het financieel verslag kon opsturen naar de FIFA.  De wereldvoetbal organisatie heeft alle financiële middelen richting Suriname stop laten zetten totdat het bestuur van de SVB het financieel verslag had ingeleverd wat tot op heden niet is gebeurd. De Nationale voetbal selectie kreeg een dispensatie van de FIFA tot oktober.

Aangezien er in de maand spetember er een FIFA window is waarbij landen vriendschappelijke mochten spelen lag het in de bedoeling dat Suriname ook 1 of 2 wedstrijden zou spelen. Helaas kon en kan dat ook niet omdat er gebruik zou worden gemaakt van spelers buiten de grenzen van Suriname. Maar ja hoe laat je spelers halen als er geen financiële middelen aanwezig zijn, als de spelers uit Europa niet zijn verzekerd. Als het bestuur van de SVB het door FIFA gevraagde financieel verslag niet kan indienen, met dit gegeven was het dan niet zo moeilijk voor Stanley Menzo om in te gaan op de uitdagende aanbieding uit China. Stanley Menzo kreeg evenals zijn voorganger Dean Gorre te maken met een koppig en visieloos SVB bestuur.

Spelen tegen Mexico en Jamaica in de  Concacaf A Nation League met spelers uit de lokale competitie zal voor assistent bondscoach Roberto  Godeken ook niet interessant zijn. Suriname zal zo goed als zeker degraderen naar de B League. De komende dagen zal duidelijk zijn hoe verder met NATIO.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTijdelijke stopzetting FIFA gelden voor de SVB reden vertrek Menzo