maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Tien man spelend Ajax naar achtste finale Conferenceleague

lees ook ...

NBA Philadelphia plaatst zich voor de Play-offs

De Philadelphia 76ers heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de NBA Play-offs door de 105-104 overwinning op Miami Heat. Een nagelbijter wedstrijd heeft de 76ers zich alsnog weten te plaat...

In een wedstrijd die niet aan spanning ontbrak heeft Ajax uit Amsterdam zich donderdag weten te plaatsen voor de achtste finale van de Conference league door in verlenging met 2-1 te winnen van Bode/Glimt.

Een week geleden wist Ajax op het laatste moment nog een punt te pakken bij Noorse club. Maar donderdag in de return had Ajax niets te uit te leggen, de wedstrijd werd vanaf  het 1ste fluitsignaal van de Arbiter gedomineerd door de ploeg uit Noorwegen Bode/ Glimt.Ajax moest het helaas doen zonder Jordan Henderson, die een lichte kwetsuur had overgehouden van de wedstrijd het afgelopen weekend tegen N.E.C. Het 1ste gevaar in de wedstrijd kwam van oud- AZ speler Hakon Evjen maar helaas vergat hij te scoren.Toch was het de ploeg van Ajax die vrij verrassend op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Steven Berghuis.Brobbey werd vervangen vanwege een opgelopen blessure.

De 2de helft van de wedstrijd startte voor Ajax niet positief want  Sutalo maakte een overtreding op Evjen van Bode/Glimt en kreeg zijn 2de gelekaart dat betekent rood en wel op advies van de VAR. De Noren kregen ook een klap te verwerken doordat Albert Gronbeak het veld werd uitgestuurd met een rode kaart.Ajax was op weg naar de overwinning maar 5 minuten voor het einde van de wedstrijd werd het toch 1-1 en toen moest er verlengd worden.

In de verlenging scoorde de ploeg van Bode/Glimt maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de 2de helft van de verlenging kreeg Ajax met nog 2 minuten te spelen toch nog de geelegenheid om op 2-1 te komen. Uitgerekend Kenneth Taylor, die de afgelopen weekend vanweg zijn minder goede vorm de afgelopen weken , donderdag het winnend doelpunt uit een prachtig schot in te schieten voor Ajax, waardoor de ploeg de wedstrijd 2-1 won en zich plaatste voor de 8ste finale van de Conferenceleague.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTien man spelend Ajax naar achtste finale Conferenceleague