Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Thierry Henry maakt “Black Lives Matter” statement

Geplaatst

op

Img B6bef65dae6b 1

In de Amerikaanse competitie ook wel genoemd de Major League Soccer heeft Montréal-coach Thierry Henry een indrukwekkende statement gemaakt tegen racisme. De Fransman ooit een begeerde topspits knielde 8 minuten en 46 seconden lang, dit was zijn eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd.

Het waren exact de 8 minuten en 46 seconden. Zo lang was het dat de politieman zijn knie in de nek van George Floyd drukte, waardoor de Afro Amerikaan overleed. Het overlijden van George Floyd heeft wereldwijd protesten tegen racisme los gemaakt.

Thierry Henry heeft donderdagavond zijn steun betuigd aan de Black Lives Matter movement. Momenteel is de ex-topspits coach van Montréal Impact in de Major League Soccer.

Thierry Henry knielde tijdens het duel Montreal vs New England Revolution. Het knielen duurde net zo lang als de doodsstrijd van Floyd duurde. “Veel meer uitleg is er niet nodig, denk ik”, aldus Henry.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Serena Williams investeert in vrouwenvoetbal

Geplaatst

op

Img 89d6c855a470 1

Mede door Serena Williams zal er een 11e voetbalteam actief zijn in de National Women’s Soccer League, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie voor vrouwen. De namen van de mede investeerders die het voetbal project in LA omarmen zijn indrukwekkend.


De NWSL heeft bekend gemaakt dat er in 2022 een nieuw team zal deelnemen in de competitie, een franchiseclub die uit LA komt. Serena Williams is dus een van de investeerders. Verder zijn er ex- topvoetbalsters Mia Hamm, Abby Wambach en Julie Foudy en ook actrice Natalie Portman. die mee doen aan het project.


Natalie Portman, de Oscar-winnares (voor haar rol in Black Swan) heeft eerder in april 2019 een wedstrijd bijgewoond van de Amerikaanse voetbalsters. Zij ondersteund het initiatief en de strijd voor gelijke betalingen voor mannen en vrouwen.  Jennifer Garner en Eva Longoria ondersteunen dit initiatief ook.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Jacintha Weimar van Bayern München naar SC Sand

Geplaatst

op

Img Bab784ff83f0 1

Wederom heeft er een keepster een overstap gedaan binnen de Duitse Bundesliga. Jacintha Weimar heeft haar vertrek bij Bayern München kenbaar gemaakt, zij zal nu het doel van SC Sand verdedigen. Een club welke uitkomt in de hoogste divisie van Duitsland.

De 22 jarige doelvrouw heeft 4 jaar gespeeld bij Bayern München (voornamelijk in jong Bayern) en voelt dat zij nu ready is om haar ontwikkeling voort te zetten bij een andere club. De Duitse club SC Sand heeft haar nu deze mogelijkheid aangeboden.

Jacintha Weimar is maar wat blij dat zij weer een nieuwe sportieve uitdaging zal aangaan. De Duitse competitie is voor haar wel bekend en ze weet wat er van haar gevraagd wordt. Nu is het zaak om met SC Sand goede prestaties neer te zetten.

“Ik voel me erg goed in Duitsland en daarom ben ik des te blijer dat mijn volgende stap SC Sand is. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe team te leren kennen en om er samen een goed seizoen van te maken”, aldus Weimar .

Haar profiel en presentatie bij de club, is te zien op de website van SC Sand.

Img A4beb7f760e7 1
Jacintha Weimar (Keepster van SC Sand)

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen