zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Tennis/ Rafael Nadal neemt met glimlach en traan afscheid van thuisfans

lees ook ...

Vierde Premier League titel op rij voor Machester City

Manchester City heeft iets gedaan dat nog niet eerder voorkwam in de geschiedenis van het Engelse voetbal en dat is voor de vierde keer op rij kampioen worden van de Premier League. Voor de 4de...

De 37-jarige Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft dinsdagavond emotioneel afscheid genomen van Madrid na de verloren wedstrijd tegen de Tsjech Jiri Lehecka.

In wat zijn laatste jaar als proftennisser lijk tegaan worden heeft Rafael Nadal dinsdagavond emotioneel afscheid genomen van zijn fans in Madrid. De 37-jarige gravelspecialist won het toernooi in de Spaanse hoofdstad 5 keer. De partij tegen de Tsjech Jiri Lehecka, die nadal met de setstanden 7-5 6-4 verloor, was waarschijnlijk de laatste voor zijn thuispubliek.

Er vloeiden dan ook, op de tribune en op de baan, stiekem wat tranen. De organisatie van Madrid zette niet eens de winnaar van de partij op de voorgrond, maar de in opvallend paars en oranje gehulde Rafael Nadal uitgebreid in het zonnetje. Er werd in de Spaanse nacht een emotionele video gedraaid, en aan de rand van het stadion werd er een vijftal grote banners neergelaten. Daarop was Nadal als winnaar van het Madrileene evenement in 2005, 2010, 2013, 2014 en 2017 te zien. Ook kreeg hij een grote glimmende trofee.

Rafael Nadal wordt al een tijdje geteisterd door vele blessures.” Mijn lichaam heeft mij al vaker signalen gegeven dat ik moet stoppen”.Ik wil wel nog meedoen aan het tournooi in Rome en het Frans Open van dit jaar.Maar alles hangt van de gesteldheid van lichaam af” Op de banen van Roland Garros vierde Nadal zijn allergrootste successen. Hij won het Franse grandslamtourooi het liefst 14 keer en is daarmee recordhouder. Roland Garros begint op 26 mei en duurt tot 9 juni.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTennis/ Rafael Nadal neemt met glimlach en traan afscheid van thuisfans