woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Tennis Rafael Nadal na 349 dagen weer op de Tennisbaan.

lees ook ...

La Liga Rayo Vallecano snoept puntje bij Real Madrid

De koploper in de Spaanse competitie Real Madrid heeft zondag niet kunnen winnen van Rayo Vallecano en speelde 1-1 gelijk. Rayo Vallecano, die op de 14de plek staatvan de LA Liga heeft zondag gelij...

De Spanjaard Rafael Nadal keert na een afwezigheid van bijkans vijftig weken na een opgelopen blessure terug op de tennisbaan en wint gelijk zijn eerste partij in Brisbane.

Rafael Nadal heeft zijn langverwachte rentree gelijk opgeluisterd met een sprankelende overwinning van 7-5 6-1 op Dominic Thiem in de 1ste ronde van het ATP- toernooi van Brisbane.Na bijna een jaar afwezigheid door een heupblessure, maakte Nadal Dinsdag zijn opwachting . De 37-jarige Spanjaard stond opnieuw tegenover Thiem , eerder was dat in 2018 en 2019 de Finale van de Roland Garros, beide keren was Nadal te sterk voor Thiem.

In een volgepakte tribunes Dinsdag in Brisbane was het een gelijk opgaande wedstrijd maar bij een stand van 5-6 profiteerde Nadal van een misser van Thiem en trok zo de 1ste set naar zich toe, het werd 7-5 voor Nadal. In de 2de set kwam Nadal heel makkelijk aan een 3-0 voorsprong die hij tot het einde behield en zo werd het een makkelijke 6-1 overwinning voor Rafael Nadal. Thiem wist nog een game op het score te krijgen, maar niet voldoende om een vuist te maken tegen de sterk spelende Spanjaard Nadal.Aan het begin van de wedstrijd had Nadal nog wat twijfels. ” Ik wist niet hoe het zou aanvoelen na een afwezigheid van bijkans  een jaar. ” Maar gaande weg de wedstrijd kwam het vertrouwen weer boven water” zei Nadal na de wedstrijd tegen de aanwezige pers.

Nadal bereidt zich voor op het 1ste Grandslam toernooi van 2024 en wel het Australisch Open die op 14 janauri van start gaat.Nadal won 2 keer het Australisch Open(2009, 2022). Vorig jaar moest hij in de 2de ronde opgeven, waarna het lange revalidatieproces begon

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTennis Rafael Nadal na 349 dagen weer op de Tennisbaan.