donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Tennis Jannik Sinner eerste Italiaan in de finale van Australisch Open

lees ook ...

UFC 298 Topuria wint titel na knock-out tegen Volkanovski

In Anaheim stonden zaterdagavond tegenover elkaar Alexander Volkanovski en llia Topuria om de titel in de vedergewicht divisie en het gelukte Topuria middels een knock-out beslag te leggen op de titel...

De 22-jarige Italiaanse tennisser Jannik Sinner schreef vrijdag geschiedenis door als eerste Italiaans de finale van het Australisch Open te halen door Novak Djokovic in de halve finale uit te schakelen.

Jannik Sinner plaatst zich vrijdag voor het eerst in zijn tennisloopaan voor de finale van een Grand Slam- toernooi. De 22-jarige Italiaan versloeg titelverdediger Novak Djokovic in 4 sets 1-6 2-6 7-6 en 3-6. Sinner gunde de nummer een van de wereldgeen enkele breakkans en sprong zelf goed met de kansen om. Het talent speelt de finale tegen Zverev of Medvedev. Jannik Sinner is ook de 1ste Italiaanse tennisser die ooit de finale bereikte van het Australisch Open.

Titelverdediger Novak Djokovic begon heel zwak aan de halve finale wedstrijd tegen Sinner.De 10-voudig kampioen in Melbourne leek geen schim van zichzelf in de 1ste set. Djokovic noteerde in de 1ste 15 onnodige fouten en sloeg slechts 5 winners. Sinner won dan ook vrij gemakkelijk de 1ste set met 6-1, ook de 2de set werd makkelijk 6-2. In de 3de set leek het erop alsof Djokovic zichzelf weer gevonden had en wom met 7-6. Maar in de 4de set liet de jonge Sinner zich niet meer van streek slaan en won met 6-3.

De vreugde bij Sinner was niet te beschrijven, de nummer een van de wereld verslaan, voor het eerst in je loopbaan in de finale van een Grand Slam-toernooi, de 1ste Italiaan die de finale van het Australisch Open speelt.Vrijdag 26 janauri 2024 is een historische dag voor deze jonge tennisser Jannik Sinner.

” Slechtste Grand- Slam- partij die ik ooit heb gespeeld” was de reactie van Novak Djokovic na de verloren halve finale wedstrijd tegen Jannik Sinner.” Allereerst wil ik Jannik Sinner feliciteren voor zijn goede wedstrijd en zijn geweldig toernooi tot nutoe” begint Djokovic sympathiek op de persconferentie na de wedstrijd. ” Hij overklaste me volledig vandaag, ik was echt geschokt door mijn niveau, in de 1ste en 2de set deed ik weinig goed” Dit is geen fijn gevoel.Djokovic kan door de nederlaag voorlopig een streep zetten door azijn 25ste Grand Slam- overwinning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTennis Jannik Sinner eerste Italiaan in de finale van Australisch Open