vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tennis Italie wint voor het eerst in 47jaar Davis Cup

lees ook ...

Toni Kroos maakt terugkeer in Duitse nationale selectie were...

De 34-jarige middenvelder van de Spaanse club Real Madrid Toni Kroos heeft op instagram aangegeven dat hij zich  weer beschikbaar stelt voor de nationale selectie van Duitsland. " Guys, short a...

De Tennis selectie van Italie heeft zondag voor het eerst in zeven en veertig ten koste van Australie de finale van de Davis Cup gewonnen.

Het winnen van de Davis Cup is natuurlijk een teamprestatie,maar de 22-jarige Jannik Sinner was toch wel de belangrijkste speler van Italie, hij boekte de grootste overwinning in zijn carriere en verrichte het nodige voorwerk door in de halve finale 2 keer Novak Djokovic te verslaan.Sinner pakte twee pnten ten koste van Djokovic- hij won de single en dubble-waarna Italie zich finalist mocht noemen.Ook in de finale maakte Sinner een goede beurt. Nadat Matleo Arnaldi erin was geslaagd om Alex Popyrin in 3 spannende sets (7-5,2-6 6-4) te verslaan, waren alle ogen gericht op Sinner en hij maakt het karwei af tegen Alex de Minaur met 6-3 6-0 en daardoor werd Italie na 47 jaar weer de beste tennissensatie van de wereld door het winnen van de Davis Cup.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTennis Italie wint voor het eerst in 47jaar Davis Cup