maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

TENNIS Coco Gauff na drie uren langs Marta Kostryuk

lees ook ...

”It’s a lot of lies” gooide Frenkie De Jon...

De 26-jarige Nederlandse international en speler van Barcelona heeft dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Championsleague wedstrijd tegen Napoli de Spaanse pers flink repliek gediend ...

Coco Gauff heeft zich dinsdag weten te plaatsen voor de halve finale van de Australian Open door in een uitputtingsslag van een wedstrijd die drie uren duurde Marta Kostyuk te verslaan met de setstanden 7-6 6-7 6-2.

In de kwartfinale van Gauff en Kostyuk wisten de twee jonge tennissters er een lange strijd van te maken. Met 2 tiebreaks stonden de vrouwen meer dan 3 uren op de baan.Toch was het Kostyuk die gebruikt maakte van deze kansen. In de 1ste set wist ze zelf een voorsprong van 5-1 te behalen, waarna Gauff kon beginnen aan haar comeback die eindigde in een setpunt.De Amerikaanse benutte die niet meteen en dus kwam het aan op een tiebreak die ze wel naar zich toetrok en won de 1ste set met 7-6.

In de 2de set was het Kostyuk die terugkwam van een achterstand en won met 7-6. In de 3de set had Gauff de overmacht. Kostyuk was zoekende en relatief vlotjes stond het 5-0 voor Gauff waarna ze het kon afmaken in de achtste games voor een 6-2 winst en daarmee staat de Amerikaanse voor het eerst in de halve finale opde Australian Open.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTENNIS Coco Gauff na drie uren langs Marta Kostryuk