vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tennis Aryna Sabalenka prolongeert titel in Melbourne

lees ook ...

UFC 298 Topuria wint titel na knock-out tegen Volkanovski

In Anaheim stonden zaterdagavond tegenover elkaar Alexander Volkanovski en llia Topuria om de titel in de vedergewicht divisie en het gelukte Topuria middels een knock-out beslag te leggen op de titel...

Aryna Sabalenka is zaterdag erin geslaagd haar titel in Australie, Melbourne met succes te verdedigen door in de finale van het Australisch Open Tennis tournooi met 6-3 6-2 te winnen van de Chinese Qinwen Zheng.

Aryna Sabalenka uit Belarus heeft zaterdag vanaf het begin van de finale van Australisch Open de partij tegen de nummer 12 geplaatste op de WTA ranglijst Qinwen Zheng gedomineerd. De power en de dominantie waarmee Sabalenka door het toernooi heen denderde nam de Belarussische mee naar de finale. Na een 6-3 setwinst in de 1ste was er ook in de 2de set geen houden aan voor Zheng. Sabalenka brak wederom direct en kwam al snel op een 4-1 voorsprong en dat as al teveel voor Zheng, die nog een breakkans kreeg maar die niet kon benutten. Uiteindelijk sloeg Sabalenka dankzij een kenmerkende forehandwinner op haar 5de matchpunt toe.Het is de 2de Grand- Slam voor de nummer 2 van de wereld, die dat de komende tijd ook zal blijven. De Poolse Iga Swiatek blijft voorlopig lijstaanvoerder bij de vrouwen.

Tijdens de prijsuitreiking kwamen zowel Sabalenka als Zheng even aan het woord.Zheng was een beetje teleurgesteld maar kon haar verlies wel accepteren.” Sabalenka speelde vandaag geweldig, dit is een ervaring die ik ga meenemen en waar ik veel van kan leren.Ik heb er genoten van de fans hier in Australie en met plezier meegedaan aan het toernooi.Sabalenka was zoals gewoonlijk erg spontaan.” Allereerst mijn felicitaties aan Zheng. Je hebt een geweldig toernooi gehad. ”Als laatste wil ik  mijn familie in Belarus bedanken.Natuurlijk ook het geweldig publiek in Australie. Het was een geweldig toernooi. Thank you Thank you.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportTennis Aryna Sabalenka prolongeert titel in Melbourne