(0)

Teleurstellende overwinning van Nederland op laagvlieger Gibraltar

”Championsleague is gemaakt voor Real Madrid” sc...

De Spaanse kranten stonden er donderdag vol van over de uitschakeling van Manchester City door de ploeg van Real Madrid in de kwartfinale van de Championsleague. " Real Madrid sterft nooit, Champio...

Het Nederlandselftal won maandagavond met 3-0 van een tien man spelend Gibraltar  in de Rotterdamse Kuip

De Nederlandse selectie heeft maandagavondniet overtuigend kunnen winnen van Gibraltar, ondanks het land in de 2de helft met tien man de wedstrijd moest uitspelen.Ronald Koeman had wat wijzigingen gebracht in het team, na de gevoelige nederlaag 3 dagen geleden tegen Frankrijk. Mats Wieffer mocht debuteren , Wout Weghorst startte in de punt van de aanval, Memphis Depay speelde als nummer 10 en de van buikgriep herstelde Matthijs de Ligt verscheen ook aan de aftrap.Zoals verwacht was Nederland meer in balbezit en zocht naarde ruimtes, terwijl Gibraltar constant aan het verdedigen was, met het idee de schade zo laag mogelijk te houden.Na 23 minuten spelen was het toch Memphis Depay die uit een voorzet de bal achter de doelverdediger van Gibraltar kopte en Nederland op een 1-0 voorsprong bracht, dat was ook de ruststand.

De 2de helft liet hetzelfde beeld zien als de 1ste helft met Nederland meer in balbezit en Gibraltar die zich maar bleef vasthouden aan hun verdedigend spel.Ake kopte het 2de doelpunt in na een voorzet van Dumfries.Kort daarna moest Gibraltar met 10 man verder spelen nadat Liam Walker een lelijke overtreding begin op Mats Wieffer en mocht dus de kleedkamer opzoeken. Nederland probeerde hieruit munt te slaan maar vond steeds op haar weg een sterk verdedigend Gibraltar, maar gelukte het aan Ake om zijn 2de doelpunt van de avond te scoren, nadat zijn schot van richting werd verandert en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3 voor Nederland en 0 voor Gibraltar.

Het Nederalndselftal eindige de wedstrijd met 50 doelpogingen, 87% balbezit, en nul schoten tegen. De 3 punten zijn binnen , maar bondscoach Ronald Koeman had gehoopt op meer dan 3 doelpunten, gezin het geleverd spel van Nederland. In de andere wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland, wonnen de Fransen  met 1-0,  het enig doelpunt werd gescoord door Benjamin Pavard.  Frankrijk is de koploper met 6 punten uit 2 gespeelde wedstrijden,  Nederland is 3de met 3 punten.