zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3.5
(2)

Suriname verliest openingspartij Pan-American Cup

lees ook ...

Schotland stunt tegen het sterke ‘ nieuw ‘Spanj...

Het is de selectie van Schotland dinsdagavond gelukt om  het nieuwe Spanje met 2-0 te verslaan in de EK2024 kwalificatie wedstrijd Schotland heeft ook de 2de EK Kwalificatie wedstrijd weten te win...

Suriname heeft jammer genoeg haar titel in de Pan-American Cup niet kunnen verdedigen. In de zestiende editie van deze wedstrijd in de Dominicaanse Republiek verloor drie sets Suriname van Canada (25-7, 30-28, 25-20).

Volgens bondscoach Augusto Sabbatini begon het team vanaf de tweede set goed te spelen. Keven Sporkslede, aanvoerder van ‘natio’ onderkent dat het team in de eerste periode niet in zijn spel kon komen. “Het is lang geleden dat we een officiële wedstrijd speelden. Zenuwen hebben ook parten gespeeld”, verklaart hij.

De aanvoerder is vooral ingenomen met het feit dat het team in de volgende sets is gegroeid. “Dat is beslist een positieve blik naar morgen toe.” Het verlies van de tweede set, waarin Suriname enkele keren aan de leiding ging, schrijft Sporkslede toe aan routine. “Canada was consistenter en maakte minder fouten. We hebben de tweede set met een passfout verloren.”

De laatste twee sets typeert de aanvoerder als “super. Het was echt geweldig om zo’n prestatie neer te zetten.” Zaterdagavond, acht uur Surinaamse tijd, is de Dominicaanse Republiek de tegenstander.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSuriname verliest openingspartij Pan-American Cup