zondag 19 september 2021
24.4 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
3.5
(2)

Suriname verliest openingspartij Pan-American Cup

lees ook ...

Covid-19 speelt U20-vrouwenselectie parten

Covid-19-besmettingen overschaduwen de prestaties van het nationaal team. Elk lid van de delegatie is negatief getest voor vertrek. Na aankomst bleken vijf speelsters direct positief te zijn, en werde...

Suriname heeft jammer genoeg haar titel in de Pan-American Cup niet kunnen verdedigen. In de zestiende editie van deze wedstrijd in de Dominicaanse Republiek verloor drie sets Suriname van Canada (25-7, 30-28, 25-20).

Volgens bondscoach Augusto Sabbatini begon het team vanaf de tweede set goed te spelen. Keven Sporkslede, aanvoerder van ‘natio’ onderkent dat het team in de eerste periode niet in zijn spel kon komen. “Het is lang geleden dat we een officiële wedstrijd speelden. Zenuwen hebben ook parten gespeeld”, verklaart hij.

De aanvoerder is vooral ingenomen met het feit dat het team in de volgende sets is gegroeid. “Dat is beslist een positieve blik naar morgen toe.” Het verlies van de tweede set, waarin Suriname enkele keren aan de leiding ging, schrijft Sporkslede toe aan routine. “Canada was consistenter en maakte minder fouten. We hebben de tweede set met een passfout verloren.”

De laatste twee sets typeert de aanvoerder als “super. Het was echt geweldig om zo’n prestatie neer te zetten.” Zaterdagavond, acht uur Surinaamse tijd, is de Dominicaanse Republiek de tegenstander.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSuriname verliest openingspartij Pan-American Cup