donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4.5
(2)

Suriname kan vijf Nederlands-Surinaamse voetballers aan Natio toevoegen

lees ook ...

Vechter breekt been bij Bellator 286 ThaiboksGala in de USA

Richard Palencia heeft zaterdaavond zijn been gebroken in de tweede ronde van zijn gevecht tegen  Adan Borics In de 2de ronde van het gevecht tussen Palencia en CJ Hamilton brak Palencia zijn been ...

 

De kogel is door de kerk ! Miquel Nelom, Diego Biseswar, Kelvin Leerdam, Ryan Donk en Mitchell Donald,  mogen per direct uitkomen voor Suriname, dit heeft FIFA besloten en bekend gemaakt. Eerder had de wereldvoetbalbond het verzoek van de Nederlands-Surinaamse spelers om van nationaal elftal te wisselen  afgewezen, nu is dus anders besloten.

De reden waarom het nu wel mag is omdat de Surinaamse Bond bezwaar had gemaakt tegen de afwijzing van de FIFA. Advocaat Robert Geerlings heeft namens de Surinaamse bond het bezwaar ingediend.  De vijf spelers Leerdam (Seattle Sounders), Biseswar (Apollon Limasol),Donald (Erzurum BB), Nelom (Willem II) en Donk (Galatasaray) hadden op hun 22ste bindende jeugdinterlands gespeeld voor het Nederlands elftal op een Onder 21-eindronde. NU de FIFA het bezwaar gegrond heeft, mogen de spelers alsnog uitkomen voor “Natio” Suriname.

Suriname heeft met deze spelers als doel zich te kwalificeren voor het WK in 2022. De kwalificatiegroep van Suriname bestaat uit Canada, Bermuda, de Kaaimaneilanden en Aruba. De groepswinnaar van deze poule kan zich alleen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde, waarin een andere groepswinnaar moet worden verslagen.

In de derde ronde met een poule van acht deelnemers, waarin ook Mexico, Costa-Rica en de Verenigde Staten zeker zullen deelnemen. In deze groep kunnen de eerste drie tickets verkrijgen  voor directe plaatsing naar het WK in Quatar. De 4e in de poule kan zich nog plaatsen door een intercontinentale play-off te spelen tegen de nummer vijf van de Aziatische confederatie (AFC).

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSuriname kan vijf Nederlands-Surinaamse voetballers aan Natio toevoegen