Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Surinaamse Voetbalbond bespreekt bouwplannen nieuw stadion met president Santokhi

Geplaatst

op

Svb Bij President

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de plannen voor de bouw van een internationaal stadion, dat voldoet aan alle eisen, besproken met president Chan Santokhi. Het voorwerk is reeds gedaan en de SVB zoekt naar mogelijkheden om dit project in te dienen bij de Indiase overheid ter financiering. De voetbalbond heeft aangegeven in staat te zijn de aflossing van dit project te kunnen garanderen. Alleen is hiervoor een garantstelling van de Surinaamse overheid nodig.

Verder heeft het SVB-bestuur met het staatshoofd van gedachten gewisseld over andere zaken die betrekking hebben op het voetbalgebeuren in het land. Zo is gesproken over de nationale voetbalselectie en de weg die er is voor plaatsing voor de Wereldkampioenschappen Voetbal in 2022 in Qatar. Ook de viering van 100 jaar SVB op 1 oktober is onder de aandacht gebracht van het staatshoofd. Deze mijlpaal zal op gepaste wijze herdacht worden.

Belasting

De kwestie vermakelijkheidsbelasting, waarmee alle bonden te kampen hebben, is ook aangekaart. Gepleit wordt dat deze afgeschaft wordt, zodat de sportbonden meer inkomen hebben om de sportontwikkeling verder ter hand te nemen. SVB-voorzitter John Krishnadath is blij met de ontvangst van het staatshoofd en dat hij ruim aandacht heeft geschonken aan de vraagstukken die door de SVB op tafel zijn gelegd. De president heeft tijdens dit onderhoud aangegeven waar nodig de bond te zullen bijstaan en zo te werken aan het helpen oplossen van de geïdentificeerde vraagstukken.

WK-kwalificatie

Bondscoach Dean Gorré die ook aanwezig was, vond het prijzenswaardig dat president Santokhi het SVB-bestuur heeft ontvangen. Zoals bekend maakt de Surinaamse voetbalselectie zich klaar voor de WK-kwalificatiewedstrijden voor de eindronde in Qatar. De bondscoach betreurt het dat de COVID-19-situatie voor veel stagnatie heeft gezorgd.

Toch heeft de selectie samen met de SVB een noodplan uitgezet. Over pakweg 6-7 weken staan de wedstrijden voor de deur. Met de jongens zal er een traject de komende weken worden uitgezet in de overtuiging dat ons land een goede beurt maakt tijdens de kwalificatiewedstrijden. Volgens de trainer zijn de spelers bereid om tot het uiterste te gaan. Suriname speelt de eerste kwalificatiewedstrijd op 7 oktober tegen de Kaaimaneilanden.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
maandag 24 augustus 2020 08:02

Krishnadath wanneer schrijf je een bestuursverkiezing uit, lijkt erop alsof jij de eigenaar bent van
Svb . Je hebt geld gehad van de FIFA om tenminste 1 stadion behoorlijk te renoveren,waar is het dat geld gebleven.
Je zal net als een heleboel anderen een keer verantwoording moeten afleggen.
SVB is een hindustaanse AANGELEGENHEID .
Zal niet lang meer duren.

Racist smoes
maandag 24 augustus 2020 09:49

Roepia ..
De NDP van de niet Hindoestanen deed het zeker beter.
Ontvangen Gelden moeten inderdaad verantwoord worden.

Laatst bewerkt op 30 dagen geleden door Racist smoes
Jennifer
maandag 24 augustus 2020 10:16

hopelijk word alles eerlijk verdeeld. alle bevolkingsgroepen.

Groenveld
maandag 24 augustus 2020 13:57

heel mooi als deze regering ook meedenkt hoe wij een beter Surinaams voetbal stadion kunnen hebben wat er toedoet. straks moeten we voetballen tegen grotere landen die we ook thuis moeten kunnen ontvangen in een beter stadion. de Andre kamperveen stadion is al zo oud en voldoet niet meer aan deze tijd. een nieuw stadion, maak Suriname trots en straks als landen tegen Suriname in Suriname voetballen kunnen ze zeggen, het was fijn om in Suriname te zijn geweest en een ander keer weer.Advertentie

Sport

Gyrano Kerk lyrisch over transfer naar Cagliari

Geplaatst

op

Img Eb65fe51ec13 1

Italiaanse voetbalclub Cagliari heeft nadrukkelijke belangstelling getoond voor  FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk. Er is inmiddels door de Italiaanse club een bod neergelegd bij de leiding van FC Utrecht.  De aanvaller heeft al een persoonlijk akkoord met bereikt met Cagliari en zal een vierjarig contract ondertekenen. 

Het is nu aan de clubs om te komen tot een overeenkomst. Kerk heeft een contract bij FC Utrecht tot en met de zomer 2023, dit is voor zijn club FC Utrecht een sterke onderhandelingspositie positie. Het liefst wil FC Utrecht de aanvaller behouden, maar ziet ook dat dit financieel als sportief voor Kerk een stap voor uit is. Indien FC Utrecht het gewenste bedrag zal ontvangen van Cagliari, dan zal het zonder slag of stoot de aanvaller naar Cagliari laten gaan. FC Utrecht wil 10 miljoen euro cashen voor Gyrano Kerk. De Italiaanse club heeft een bod van 7 miljoen euro aan FC Utrecht aangeboden, dus er valt hier nog wat te onderhandelen.

 

Culturu.com

 

Lees verder

Sport

Bayern Muchen wil Serginio Dest

Geplaatst

op

Img 2ed3e4358e93 1

Bayern München heeft de hoop nog niet opgegeven en wilt Serginio Dest graag toevoegen aan de spelers selectie. Een delegatie van Bayern was afgereisd naar Amsterdam om zaken te doen met Ajax. De Duitsers willen snel handelen omdat Barcelona ook op de loer is.

De Spanjaarden hebben het iets lastiger omdat zij eerst enkele spelers moeten verkopen alvorens zij nieuwe spelers kunnen toevoegen. Memphis Depay is daar nog steeds in afwachting op groen licht. Het is nu aan Ajax of zij Serginio Dest willen verkopen aan Bayern München, het is nog onduidelijk hoeveel Bayern München voor Serginio wilt betalen en of Ajax daar genoegen mee neemt.

Culturu.com

 

Lees verder

Meest gelezen